Springers Sparta Ermelo knallen op het EK Trampoline in Baku

Foto: Jacqueline van den Brink

Tessa Boeve en Romee Pol van GV Sparta hebben onder leiding van coach René Linthuis de afgelopen week deelgenomen aan het EK Trampolinespringen voor junioren en senioren in Baku (Azerbeidzjan).

Donderdag
Op donderdag begonnen de individuele voorrondes voor alle springers. Tessa Boeve bereikte individueel de 45e plaats en werd met de juniormeisjesploeg negende plaats in het eindklassement. Bij de seniordames ging het ook uitstekend. Romee Pol plaatste zich met een 13e plaats voor de halve finale en eindigde met haar ploeg op de zesde plaats, een prima prestatie voor Nederland.

Vrijdag
De synchroonwedstrijden begonnen een dag later. Tessa sprong met gelegenheidspartner Mira Stepanova van Triffis Alkmaar. De verplichte ronde ging uitstekend, maar bij de keuzeoefening belandde Stepanova op de mat. Het koppel viel terug naar de 15e plaats in het klassement.

Ook Romee Pol mocht aan de bak met synchroonpartner Romana Schuring van TVIJ IJmuiden. Het paar sprong een prachtige voorwedstrijd en plaatste zich daardoor als zevende paar voor de finale van zondag.

Zaterdag
Op zaterdag mochten de dames aantreden voor de halve finale. Romee Pol sprong haar beste oefening en wist met haar zevende plek een plaats in de finale (beste acht) te bemachtigen.

Zondag
Zondag was de dag van de finales Romee Pol en Romana Schuring begonnen sterk met hun oefening. Pol moest door het zakken van Schuring een stevige correctie uit te voeren, maar Schuring verloor kort daarna echt de balans en belandde op de mat. Het paar werd zevende in het eindklassement.

Later in de middag was het de beurt aan Romee Pol. Het inspringen ging goed, maar tijdens de wedstrijd begon het voorspringen niet lekker. De balans was er niet en ze sprong na enkele sprongen helaas naast de mat.

Zevende plek
Ondanks dat bleef de trampolinespringster van GV Sparta zevende in het eindklassement. Een prachtig resultaat gezien het feit dat Romee Pol zich voor het eerst mocht meten met de groten van Europa en liet zien een belofte voor de komende jaren te zijn.

Reacties

article
35761
Tessa Boeve en Romee Pol van GV Sparta hebben onder leiding van coach René Linthuis
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20180416/springers-sparta-ermelo-knallen-op-ek-trampoline-baku/
2018-04-16T10:24:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/04/16102416/16EN-Tramp.jpg
Sport