Halve Marathon Ermelo daagt leerlingen Groevenbeek uit

Foto: Jack Koning

Heel Groevenbeek beweegt, onder deze titel zal komende week op Chr. College Groevenbeek een campagne starten om leerlingen van het VWO, HAVO en VMBO aan te start te laten verschijnen van de Halve Marathon van Ermelo.

Het initiatief zal gecoördineerd worden door twee sportbuurtcoaches van Heel Ermelo Beweegt. Daarmee zijn de drie partijen, College Groevenbeek, de HME en Heel Ermelo Beweegt ontzettend blij.

Precies op tijd
Thom Strijland namens de gemeente: “Wij zijn met twee sportcoaches actief op Groevenbeek. Het loopevenement komt voor ons precies op tijd. We gaan de komende weken trainen binnen de sportlessen en de leerlingen enthousiast maken. Hopelijk gaan ze vervolgens zichzelf uitdagen of als klas, andere klassen. We zullen zowel een individuele competitie kennen als een klassencompetitie. Dankzij Intersport Ermelo kunnen we wat leuke prijzen geven aan de winnaars.”

Korting
Mulderij Bedrijfsjuristen hoorde van het initiatief en het Ermelose bedrijf was direct enthousiast. Arwin Mulderij: “Vorig jaar hebben we het loopevenement al gesteund en hebben ook als team meegedaan. Nu willen we de leerlingen van Groevenbeek 5 euro korting geven op hun inschrijving. Bewegen is heel goed voor de leerlingen, maar geld is vaak ook een probleem op die leeftijd. Dat hopen we hiermee te verzachten.”

Heel enthousiast
Rein Tanis deed daar namens het college Groevenbeek graag aan mee. “Wij waren direct heel enthousiast. De leerkrachten zullen ook zeker aan de start verschijnen. We passen de rest van het inschrijfgeld als Groevenbeek bij, zodat de leerlingen gratis mee kunnen doen. Daarnaast zullen ze in een mooi Groevenbeekshirt aan de start kunnen verschijnen.”

  • De docenten lopen 5- 10 of 21 kilometer. De leerlingen wordt de Halve Marathon ernstig ontraden.

Reacties

article
35758
Heel Groevenbeek beweegt, onder deze titel zal komende week op Chr. College Groevenbeek een campagne
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20180416/halve-marathon-ermelo-daagt-leerlingen-groevenbeek/
2018-04-16T10:13:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/04/16101314/16EN-GB.jpg
Sport