DVS’33 Ermelo maakt spectaculaire comeback tegen Jong FC Twente

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 14 april de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente met 3-2 gewonnen, na een 0-2 achterstand bij rust. De Ermelose derde divisionist steeg naar de vijfde plaats van de ranglijst met 49 punten uit 28 wedstrijden en nadert de top drie. DVS staat in de strijd voor de derde periodetitel op de derde plaats met 10 punten uit 5 duels.

Knappe solo
DVS begon goed aan de wedstrijd en was in de 2e minuut al dichtbij de openingstreffer, maar een kopbal van Benjamin Roemeon werd gekeerd door de lat. Zes minuten later schoot de rappe aanvaller over na een knappe solo. Het was echter Jong FC Twente, dat in de 18e minuut de score opende.

Droge knal
Rashaan Fernadez werd op rechts weggestuurd en passeerde met een droge knal doelman Thodorie Velanas: 0-1. De thuisploeg was duidelijk van slag en kwam er een kwartier lang niet aan te pas. Jong FC Twente zette de Ermelose ploeg op eigen helft vast en kreeg kansen om de voorsprong te vergroten.

Diagonaal schot
Pas in de 36e minuut werd DVS weer gevaarlijk met een diagonaal schot van Benjamin Roemeon dat rakelings voorlangs ging. Een minuut later verspeelde Roald de Vries aan de andere kant de bal, waarna Rashaan Fernadez met een fantastisch lob doelman Velanas passeerde, maar de bal werd gekeerd door de lat.

Grote averij
DVS-trainer Bert van Hunenstijn greep in. Hij bracht Maurice de Ruiter, die om onduidelijke redenen niet in de basis stond, in het veld. Op slag van rust liep de thuisploeg nog grotere averij op, toen David Sambissa op links geen strobreed in de weg werd gelegd en eenvoudig 0-2 kon scoren.

Donderspeech
Wellicht probeerde trainer van Hunenstijn in de rust zijn ploeg met een donderspeech op scherp te zetten. Dat had blijkbaar succes, want in een spectaculaire tweede helft was een heel ander DVS te zien. Direct na de pauze ging Benjamin Roemeon aan de linkerkant op avontuur en schoot de aansluitende 1-2 binnen.

‘Flipperkast’-momenten
De doelpuntenmaker stond ook aan de basis van de 2-2 gelijkmaker in de 59e minuut, waarbij hij de bal terugtrok op Coen Vloedgraven, die met een afstandsschot doelman Nick Hengelman passeerde. Jong FC Twente gaf zich niet gewonnen en DVS kwam bij een aantal ‘flipperkast’-momenten in het eigen strafschopgebied goed weg.

Gevaar
De beste kans was in de 65e minuut voor Jonatan Bostrup, maar de Twentenaar raakte van dichtbij de paal. Aan de andere kant zorgde de thuisploeg ook regelmatig voor gevaar, maar pogingen van Jeroen Buitenhuis en Mike Ahrens leverden nog niets op.

Hachelijke momenten
In de 80e minuut was het wel raak; Benjamin Roemeon werd aangespeeld door Lars Dekker, passeerde zijn directe tegenstander en schoot snoeihard de 3-2 binnen. In de slotfase gingen de Tukker nog op jacht naar de gelijkmaker, wat enkele hachelijke momenten voor het DVS-doel opleverde, maar geen treffer.

DVS’33 Ermelo speelt zaterdag in Katwijk tegen Quick Boys, de ploeg waarvan thuis met 0-3 werd verloren. De Katwijkers speelde met 1-1 gelijk bij degradatiekandidaat Capelle en staan met 54 punten uit 28 wedstrijden op plaats twee. Bij Quick Boys staat de laatste wedstrijden Dirk Kuyt in de spits.