Dames Pauwervoll Ermelo trotseren ‘geweld’ van concurrent Avior

Foto: Kyra Liemburg

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft donderdag 12 april in sporthal Calluna met de laatste thuiswedstrijd tegen concurrent Avior dames 2 met 3-1 gewonnen.

Dankzij de vijfde overwinning op rij staat de Ermelose ploeg nu vast op de vierde plaats van de ranglijst.

Leuke pot
Avior ging hard van start, waardoor Pauwervoll al snel tegen een kleine achterstand aankeek. De Ermelose volleybalsters waren echter niet onder de indruk en gingen direct in de aanval. Dit resulteerde in een leuke pot volleybal met lange, spannende rally’s.

Sterke service series
Uiteindelijk had Pauwervoll meer rust in het spel en won de eerste set met 25-20. In een vrijwel, identieke tweede set pakten beide ploegen wisselend het initiatief. Aan het einde van de set kwam de thuisploeg mede dankzij sterke service series op voorsprong en won met 25-20.

Fouten
In de derde set speelde Pauwervoll onrustig en maakte halverwege wat fouten. Hierdoor kon Avior een voorsprong opbouwen. De Ermelose ploeg ging in de tegenaanval en kwam nog dicht in de buurt, maar de setwinst ging met 23-25 naar de bezoekers.

Geweld
In de vierde set werd door beide ploegen alles gegeven. Het ging lang gelijk op, tot Pauwervoll het geweld van Avior wist te doorbreken. Hoewel de gasten nog pogingen deden om de thuisploeg onder druk te zetten, bleven de Ermeloërs sterk serveren en wonnen de laatste set met 25-19.

Zaterdag
Zaterdag 21 april speelt het eerste damesteam van Pauwervoll in Vaassen de laatste competitiewedstrijd tegen Blok EVC dames 1, de nummer twee van de ranglijst. De wedstrijd in sporthal De Koekoek begint om 18.30 uur.

Reacties

article
35684
Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft donderdag 12 april in sporthal Calluna met de laatste
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20180414/dames-pauwervoll-ermelo-trotseren-geweld-concurrent-avior/
2018-04-14T13:21:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/04/14132048/15EN-Pauwervoll.jpg
Sport