Gert Jakobs gastspeler bij Businessclub DVS’33 Ermelo

De Businessclub van DVS’33 Ermelo hield donderdagavond 12 april een netwerkborrel voor haar partners in de Joop Bakker Businesslounge. Gastspreker was oud-wielerprof Gert Jakobs, die met veel passie en humor het thema ‘Samen winnen’ belichtte aan de hand van een aantal stellingen en verhalen uit zijn roemruchte wielerverleden.

Met fotoreeks door Henk Merjenburgh.

Bij de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles veroverde de 20-jarige Gert Jakobs, samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts een vierde plaats bij de 100 kilometer ploegenachtervolging. De Wielerbond vond destijds de aanschaf van de supersnelle racefietsen met ‘dichte’ wielen te duur, waardoor het kwartet in tegenstelling tot de concurrenten op ‘ouderwetse’ fietsen moest rijden en daardoor naast een medaille greep.

Superknecht
Gert Jakobs was een superknecht en zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Jarenlang trok hij de sprint aan voor Jean Paul van Poppel, die in 1987 als tweede renner na Jan Jansen de groene trui veroverde in de Ronde van Frankrijk. In 1990 stapte Jacobs over naar de succesvolle PDM-ploeg, waar hij in dienst reed van Erik Breukink, die in 1990 op de derde plaats eindigde in de Tour de France.

Openhartig
Jacobs reed ook de Ronde van Spanje en in de Giro, de Ronde van Italië. Na 8 jaar beroepsrenner te zijn geweest, stopte hij noodgedwongen in 1993 Zijn carrière en zijn leven kenden vele diepte- en hoogtepunten. Jakobs sprak openhartig over de moeilijke jaren na zijn wielerloopbaan, waarin hij alles kwijtraakte en hoe hij na de uitzending van Zembla ‘Ex-sporters en het zwarte gat’ op geheel eigen wijze weer uit het dal kwam.

Succesvol
Tegenwoordig is Jacobs succesvol in het bedrijfsleven en heeft een belangrijk aandeel in Tour de Jour, het RTL programma onder leiding van Wilfred Genee, dat RTL tijdens de Tour de France uitzendt. De businessclubleden van DVS’33 genoten van de presentatie van Gert Jacobs. De avond werd afgesloten met de netwerkborrel, waarbij er onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen