Westhuis en Bosschart van Sparta Ermelo winnen allereerste Dutch Trampoline Open

Afgelopen weekend werd in Sportcomplex De Meent te Alkmaar de allereerste internationale Dutch Trampoline Open georganiseerd. Een prachtig trampoline-event waar meteen al ploegen uit 16 landen vanuit de hele wereld op af kwamen, ploegen als de Verenigde Staten, Israël, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Tsjechië, Polen en natuurlijk ook vele clubs uit Nederland.

Met deze enorme opkomst was de verrassing des te groter dat Sparta-springers Eline Westhuis en Valerie Bosschart bij de 11-12-jarigen synchroon direct het goud wegkaapten van alle concurrentie.

Dit bericht Sparta Ermelo.

Westhuis wist ook in het individuele toernooi te verrassen door daar in de finaleronde met een prachtige nieuwe oefening het zilver naar zich toe te trekken. Bosschart deed het overigens ook uitstekend. Ook zij wist zich met een nieuwe keuze-oefening naar de finale te springen en behaalde daar op krappe achterstand een keurige vierde plaats. De 11-jarige Caro Binnerts sprong ook een prima toernooi in Alkmaar, zij wist zich verzekerd van een prima 15e plaats in deze sterke categorie.

Categorie 13-14-jaar
In de categorie 13-14-jaar kwam voor Sparta een groep debutanten uit, die slecht met één doel naar Alkmaar waren gekomen: alle oefeningen uitspringen! En dat deden ze prima in een deelnemersveld van bijna 50 springsters. Marilou van Iersel werd prima 32e en Merel van de Kamp wist de 35e plaats te bemachtigen. Fleur de Rook sprong ook haar beide oefeningen keurig uit en wist daarmee zelfs de 27e positie te beleggen.

15-16-jarigen
Bij de 15-16-jarigen hadden de Sparta-springers met een grote groep geduchte concurrenten te maken. De tweeling Anke en Tessa Boeve wisten bij het synchroonspringen als hoogst genoteerde paar naar de finale door te stoten, maar zij wisten ook dat een sterk koppel uit de VS het had laten liggen in de voorronde. Dit bleek ook zo in de finale, want daar sprong het sterke duo alle finalisten toch ruimschoots voorbij. Des te knapper was het dat Anke en Tessa alsnog het zilver voor zich op wisten te eisen, een verrassende prestatie! Rhodé van den Brink en Isa Meijerink bereikten ook de finale en schopten het daar tot de 7e plaats.

Individueel had deze klasse een enorm sterk deelnemersveld, waardoor geen enkele Nederlandse de finale wist te bereiken. Tessa Boeve, die zich momenteel voorbereid op het Jeugd-EK in Baku volgende maand, en Isa Meijerink kwamen echter toch dicht in de buurt en deden het uitstekend met een 12e en 13e plaats in de eindstand. In dezelfde klasse werd Rhodé van den Brink 19e en Anke Boeve met val 29e.

17-21-jarigen
Bij de 17-21-jarigen sprong Annemijn Cornelissen zich ook boven verwachting naar de finaleronde. Als 8ste geplaatst had ze niets meer te verliezen. De eerste 3 sprongen verliepen briljant, maar sprong vier schoot naar achteren op de mat. Toch kon Cornelissen terugzien op een geslaagd toernooi.

In dezelfde categorie synchroon wisten Tamar Foppen en Gina van den Brink zich te plaatsen voor de finaleronde. Daar sprongen ze hun beste oefening en dat leverde een hele mooie 5e plaats op in het eindklassement. Individueel deed Tamar Foppen het ook uitstekend met een mooie 10e plaats. Van den Brink wist met 2 mooie oefeningen ook nog tot de 15e plaats te reiken en Brigit Kappe volgde met een prima 16e plaats. Kappe wist samen met Lara Wolkenfelt van Springbokken uit Soest synchroon ook de finale te bereiken, waar ze verdienstelijk de 7e plaats behaalden.

Elite-klasse
In de open Elite-klasse sprong Romee Pol haar toernooi. Zij bereidt zich momenteel voor op het EK in Baku volgende maand en probeerde haar nieuwe oefening met een drievoudige salto uit. Nog niet helemaal stabiel, wist ze wel haar oefening uit te springen, maar belandde net buiten de finalegroep. Synchroon ging het beter, want daar sprong ze met TV IJmuiden-springster Romana Schuring een mooie wedstrijd. Als vierde wist het mooie synchroonpaar zich te plaatsen voor de finale. In de finale belandde Schuring helaas na een aantal sprongen op de mat, waardoor het paar niet wist te klimmen in het eindklassement. Schuring wist individueel wel te scoren door het brons daar te pakken.