EFC’58 Ermelo nadert top drie na winst bij Fortissimo

Uitblinker Bas Eijssens met Kyano Munneke, pupil van de week.

EFC’58 heeft zaterdag 17 maart de uitwedstrijd tegen Fortissimo met 1-3 gewonnen en is de ploeg uit Ede op de ranglijst tot op vier punten genaderd. De Ermelose vierdeklasser is gestegen naar de vijfde plaats met 23 punten uit 19 duels.

IJzersterk
Fortissimo zette vanaf het begin druk op EFC, dat onder aanvoering van Bas Eijssens, die een ijzersterke wedstrijd speelde, verdedigend goed stond. Het spel ging over en weer zonder echte grote kansen voor beiden ploegen.

Trefzeker
In de 31e minuut opende EFC58 de score, dankzij goed doorzetten van Romin Ahmadi, die net als vorige week trefzeker was: 0-1. Acht minuten later was het al 0-2 voor de gasten, opnieuw door Ahmadi, die een corner van Joey Termaat uitstekend binnen kopte.

Fabuleus
Vlak voor rust kreeg Fortissimo een grote kans, maar EFC-keeper Kevin Schuur haalde de bal fabuleus uit de kruising. Uit de rebound werd wel gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na rust was Fortissimo de baas op het veld en moest EFC58 alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden.

Niet te kloppen
De verdediging onder leiding van Bas Eijssens deed het prima en als er al gevaar dreigde, was keeper Kevin Schuur niet te kloppen. In de 85e minuut werd het zelfs 0-3 voor EFC door een prima goal van de altijd hard werkende Ardwin Vreemann, die met een uitstekende uittrap werd bereikt door keeper Kevin Schuur.

Feeststemming
De Ermelose verdedigers waren blijkbaar nog in feeststemming, waardoor Fortissimo vlak voor tijd 1-3 kon scoren, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Gezien het spelbeeld was de overwinning geflatteerd, maar daarom niet minder belangrijk voor de hardwerkende Ermelose ploeg.

Zaterdag
EFC’58 speelt komende zaterdag in en tegen Harskamp, dat met 2 punten uit 14 wedstrijden de hekkensluiter is in vierde klasse. Afgelopen zaterdag werd er met 5-1 verloren bij Zeewolde. De Ermelose ploeg won eind november 2017 thuis met 5-1 van Harskamp.