Dindoa Ermelo wint, maar KVZ degradeert

Na de gestaakte wedstrijd van afgelopen zaterdag, moest dinsdagavond 13 maart de wedstrijd van Dindoa tegen KVZ ingehaald worden. Omdat het duel gestaakt was in de eerste helft, begonnen de ploegen weer bij een 0-0 stand, wat gunstig was voor de gasten, omdat de wedstrijd van zaterdag bij de stand 9-5 was gestaakt.

Veel op het spel
Voor KVZ was het een belangrijke wedstrijd; alleen bij winst was er nog een mogelijkheid voor handhaving in de eerste klasse door het spelen van een promotie-degradatiewedstrijd. Bij een gelijkspel of een nederlaag zouden de Zutphenaren direct degraderen.

Moeite
Dindoa kwam wel op voorsprong, maar had in het begin moeite om los te komen van de bezoekers, die er steeds in slaagden de achterstand terug te brengen tot twee punten. Veel scores kwamen tot stand uit vrije worpen en stippen, doordat de scheidsrechter zeer strak floot voor kleine overtredingen.

Gelijk op
Na 14 minuten was de stand weer gelijk aan de stand van zaterdagavond; 9-5. Daarna lukte het Dindoa om nog verder uit te lopen tot zes punten voorsprong bij 12-6. In de laatste vijf minuten van de eerste helft ging het scorend gelijk op; ruststand 16-10.

Drie treffers op een rij
Na de pauze opende de thuisploeg de score. Daarna was het KVZ dat het initiatief nam en de achterstand wist terug te brengen tot 21-18. Op dat moment zag men Dindoa in, dat er weer gekorfbald moet worden, wat leidde tot drie treffers op rij: 24-18.

Degradatie een feit
De Zutphenaren konden de achterstand niet meer goedmaken en verloren uiteindelijk met 26-21. Daarmee was de degradatie voor KVZ een feit.

Doelpunten Dindoa: Sam van Beek, 6. Bjarne Sinneker 5. Lindsey Verheul, 4. Jorik Velgersdijk 3, Saskia Lieman 3, Anieki Odding 2, Diasn Schuurkamp 2. Mark Bronkhorst 1.

Focus op promotie
Dindoa kan zich nu gaan voorbereiden op de tweede helft van het veldseizoen, waar het op de tweede plaats staat met slechts twee punten achterstand op Exakwa uit Lelystad. Er is de Ermelose korfbalploeg alles aan gelegen om op het veld uit de tweede klasse te promoveren naar de eerste klasse.