FC Horst Ermelo boekt riante overwinning bij Valleivogels

FC Horst heeft zaterdag 10 maart de uitwedstrijd tegen Valleivogels met maar liefst 0-5 gewonnen. Op de ranglijst passeerde de Ermelose tweedeklasser de ploeg uit Scherpenzeel en staat nu op de vijfde plaats met 26 punten uit 16 duels.

Feilloos
In de eerste helft was weinig te beleven met uitzondering van de 0-1 van FC Horst in de 10e minuut. Een corner van Ugur Ayaz werd bij de tweede paal door Ricardo Vliek terug gekopt op Roy Kok, die de kans feilloos benutte.

Tempo omhoog
In de tweede helft ging het tempo omhoog bij Valleivogels en werd FC Horst teruggedrongen, maar de gasten kregen ook meer ruimte om uit te breken. Niels Sikking was namens de thuisploeg tweemaal dichtbij de gelijkmaker; hij schoot net naast en raakte de bovenkant van de lat.

Rakelings naast
Aan de andere kant wist de keeper van Valleivogels een schot van invaller Peter van de Horst met de voet te keren. In de 70e minuut ging een vrije trap van Rémon Liefting buiten bereik van FC Horst doelman Valentijn Wellenberg rakelings naast.

Fraai in de bovenhoek
Dat had zomaar de gelijkmaker kunnen zijn, maar in plaats daarvan vergrootte FC Horst even later de voorsprong. Uit een voorzet van Elroy Martens schoot Ramazan Leebeek de bal fraai in de bovenhoek: 0-2. Met nog een klein kwartier te spelen, scoorde Isa Kiziler 0-3 op aangeven van Peter van der Horst.

Steekpass
In de laatste vijf minuten lukte alles bij FC Horst. Peter van der Horst bereikte met een steekpass Ramazan Leebeek, die de keeper omspeelde en beheerst 0-4 scoorde. De doelpuntenmaker stond in de slotminuut ook aan de basis van de 0-5, die door Elroy Martens schitterend in de rechter bovenhoek werd geschoten.

FC Horst speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd teen AVW’66. De ploeg uit Westervoort kwam afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VSCO’61 niet verder dan een 1-1 gelijkspel en staat op de derde plaats van de ranglijst met 31 punten uit 16 duels. De uitwedstrijd eindigde in 0-0.