Jeugd wil glijbaan in nieuw zwembad Calluna Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

De Ermelose jeugd heeft zich vanmiddag, zaterdag 10 maart, duidelijk uitgesproken voor een glijbaan in het nieuwe zwembad Calluna. Tijdens de zwemmiddag van het CDA toonden ze bij de huidige glijbaan een poster met die boodschap.

Belangrijke doelgroep
Ook actiegroep ‘Vrienden van Calluna’ strijdt voor het behoud van een glijbaan in de overtuiging, dat het nieuwe zwembad aantrekkelijk moet blijven voor kinderen, die een uitermate belangrijke doelgroep vormen.

Sober zwembad?
Vorig jaar juli nam de Ermelose gemeenteraad een beslissing over de toekomst van sportcentrum Calluna. In tegenstelling tot het plan van wethouder Klappe, die inzette op een sober zwembad, werd een amendement van CDA, VVD en ChristenUnie aangenomen, waarbij gekozen werd voor een zwembad met een recreatief gedeelte.

Onbegrijpelijk
Het ging daarbij om de zogenaamde anderhalf plusvariant, wat een teleurstelling was voor ‘Vrienden van Calluna’, omdat er flink gekort werd op het aantal vierkante meters voor het recreatieve deel en een glijbaan ontbrak. De actiegroep vindt dit onbegrijpelijk, vooral voor de kinderen.

Minder bezoekers
Bovendien is men van mening, dat het bezoekersaantal van het nieuwe zwembad veel lager zal zijn, als er geen glijbaan komt. Gezinnen en kinderen zullen dan snel kiezen voor een alternatief, waar meer te doen is voor de jeugd. Calluna zal daardoor minder bezoekers trekken en meer gaan kosten.

Particulier initiatief en sponsoring
‘Vrienden van Calluna’ is ervan overtuigd, dat er binnen het beschikbare bedrag van 14 miljoen euro ruimte gevonden kan worden voor een glijbaan, die zichzelf bovendien zal terugverdienen. Ook kan er gedacht worden aan particulier initiatief en sponsoring.

Kinderen unaniem voorstander
De actiegroep heeft de afgelopen tijd de jeugd van Ermelo, vooral in de basisschoolleeftijd, om hun mening gevraagd. Daarbij is duidelijk geworden, dat de kinderen unaniem voorstander zijn van een glijbaan in het nieuwe zwembad en daar ook actie voor willen voeren.

Glijbaan moet
Daarom hebben de kinderen tijdens de zwemmiddag van het CDA hun mening duidelijk naar voren gebracht. Bij een aantal politieke partijen, deelt men inmiddels de mening, dat er in het nieuwe zwembad Calluna een glijbaan zou moeten komen.

Goede uitslag
‘Vrienden van Calluna’ kijkt uit naar de gemeenteraadsverkiezingen en hoopt op een goede uitslag voor de partijen, die er voor gezorgd hebben, dat er in het toekomstige zwembad Calluna in ieder geval een recreatief gedeelte komt.

Overtuigen van belang
Graag wil men de nieuwe wethouder van sportzaken overtuigen van het belang van een glijbaan en voelt zich daarbij gesterkt door de massale steun van de Ermelose jeugd in de overtuiging, dat er rekening gehouden zal worden met de wensen van de gebruikers van een toekomstig zwembad Calluna.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen