DVS’33 verliest ondanks ‘Ermelo’s kwartiertje’ tegen Jong Volendam

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 10 maart de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam met 1-2 verloren. DVS ondervond nog de naweeën van de dramatische nederlaag tegen Odin’59, want drie basisspelers ontbraken.

De Ermelose derde divisionist is gezakt naar de achtste plaats van de ranglijst met 33 punten uit 22 duels.

Met fotoreeks door Theo Aalten.

De ploeg van trainer Bert van Hunestijn moest het doen zonder de geblesseerde Joran van Santen en Niels Buijtenhuis, die ook de komende weken zullen ontbreken en Maurice de Ruiter, die een schorsing van twee wedstrijden kreeg voor zijn rode kaart tegen Odin.

Raak
DVS begon fel aan de wedstrijd, maar werd al snel teruggedrongen door de vroeg storende Volendammers. De thuisploeg kwam in de 23e minuut nog goed weg, toen een lob van Ali Ulusoy over doelman Paul Eppink, maar ook over het doel ging. Vijf minuten later was het echter wel raak.

Diagonaal schot
De Ermelose defensie was verrast, toen de bal voor de voeten kwam van Anthony Beerenstijn, die met een diagonaal schot de 0-1 binnenschoot. DVS reageerde direct en Benjamin Roemeon was tweemaal dichtbij de gelijkmaker.

Frivool spelend
In eerste instantie redde Volendam-doelman Mitchell Michaelis en even later slaagde de snelle DVS-aanvaller na een assist van Daniël van Warven er niet in zichzelf vrij te spelen, waardoor hij niet tot een schot kon komen. Twee minuten na de pauze vergrootte het frivool, spelende Jong Volendam de voorsprong.

Rakelings voorlangs
Een corner veroorzaakte een chaotische situatie voor het DVS-doel, waarbij de bal uiteindelijk door Nick Zeijlmans fraai werd ingeschoten: 0-2. In de 51e minuut schoot Benjamin Roemeon na een solo rakelings voorlangs het Volendamse doel. Hierna was het aanmodderen bij de thuisploeg.

Beslissing op de schoen
In de 72e minuut had Jordi Hilterman de beslissing op zijn schoen, maar de vrijstaande Volendam-spits miste deze 100% kans. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, maar plotseling sloeg de vlam in de pan, toen invaller Gökhan Yasar in de 75e minuut de aansluitende 1-2 voor DVS scoorde.

‘Ermelo’s kwartiertje’
De thuisploeg kreeg vervolgens in het ‘Ermelo’s kwartiertje’ meer kansen, dan in de 75 minuten daarvoor. De gasten werden onder zware druk gezet. In de 81e minuut kopte invaller Lars van de Wetering de bal door op Benjamin Roemeon, die in het strafschopgebied onderuit gehaald werd.

Penalty gestopt
De bal ging op de stip en dader Daryll Baly kon met direct rood vertrekken. De penalty van Kay Velda werd echter gestopt door keeper Mitchell Michaelis. De doelman van Jong FC Volendam onderscheidde zich even later opnieuw door een inzet van Mike Ahrens uit de bovenhoek te tikken.

Zuur
In een zinderende slotfase met doelman Paul Eppink in de frontlinie was DVS dichtbij de gelijkmaker. Bij een spervuur van aanvallen wankelde de Volendamse ploeg, maar hield uiteindelijk stand. Op basis van de hele wedstrijd was de Ermelose nederlaag verdiend, maar zeker door de gemiste penalty niet minder zuur.

Zaterdag
DVS’33 speelt komende zaterdag in en tegen Scheveningen, dat met 43 punten uit 24 duels op de vierde plaats staat. De ploeg uit de kustplaats maakte met een 1-3 overwinning een einde aan de zegereeks van Odin’59. DVS won de thuiswedstrijd met 1-0 door een treffer van Maurice de Ruiter in de slotminuut.