Twee spelers DVS’33 Ermelo zwaar geblesseerd in dramatische wedstrijd tegen Odin’59

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 3 maart in een dramatische wedstrijd thuis met 1-3 verloren van concurrent Odin’59. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de zevende plaats van de ranglijst met 33 punten uit 21 duels.

Bij de thuisploeg moesten Joran van Santen en Niels Buijtenhuis per brancard het veld verlaten.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Arm uit de kom en breuken
In het ziekenhuis werd bij Joran zijn arm terug in de kom gezet en moeten foto’s uitwijzen, of er verder schade is. Niels Buijtenhuis liep breuken op jukbeen, neus en oogkas. Beide spelers konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Domme overtreding
Kort voor tijd werd Maurice de Ruiter na een domme overtreding met direct rood uit het veld gestuurd. Zoals het er nu uitziet, zal DVS het komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam zonder deze drie basisspelers moeten doen.

Vol zelfvertrouwen
DVS’33 Ermelo begon na de eclatante 5-1 overwinning tegen koploper Spakenburg vol zelfvertrouwen aan het duel, evenals tegenstander Odin’90, dat in de laatste zes duels maar liefst 16 punten pakte. Al na twee minuten testte Roald de Vries met een afstandsschot Odin-doelman Barry van Dijk, die de opstuitende bal nog net tot corner kon verwerken.

Arm uit de kom
In dezelfde minuut gaven ook de gasten hun visitekaartje af met een schot op de lat van Nigel Hardenberg. In de vierde minuut kwam Joran van Santen ongelukkig ten val en moest met zijn arm uit de kom per brancard het veld verlaten; Haico Epe was zijn vervanger.

Rakelings over
De ploegen waren aan elkaar gewaagd. De aanvallen van Odin waren dreigend, maar die van DVS leverde diverse kansen op. Een lob van Daniël van Warven ging rakelings over en Benjamin Roemeon kreeg twee schietkansen, die beiden door de keeper van Odin werden gekeerd.

Gevaarlijke kopbal
In de 41e minuut kwam DVS verdiend op voorsprong. Na een voorzet van Haico Epe verloor Odin-keeper van Dijk het luchtduel van Niels Buijtenhuis, die vervolgens 1-0 scoorde. Op slag van rust voorkwam DVS-keeper Paul Eppink de gelijkmaker door een gevaarlijke kopbal van Jurgen Dikker op de lijn te stoppen.

Zwaar geblesseerd
Drie minuten na rust kwam de ploeg uit Heemskerk plotseling langszij. Uit een voorzet van Jeffrey Klijbroek vanaf de linkerflank kopte Milo Cremers van dichtbij de 1-1 binnen. DVS liep in de 65e minuut tegen een volgende tegenstag aan. Een overtreding van een speler van Odin leidde tot een botsing tussen Haico Epe en Niels Buijtenhuis, die zwaar geblesseerd het veld moest verlaten.

Aangeslagen
De thuisploeg was aangeslagen en kreeg het steeds moeilijker tegen een stug verdedigende Heemskerkse ploeg. Desondanks waren er nog kansen voor Maurice de Ruiter, Benjamin Roemeon en Kay Velda om de thuisploeg opnieuw aan een voorsprong te helpen, maar zonder succes.

Met moed der wanhoop
De beweeglijke aanvallers van Odin werden steeds gevaarlijker en dat in de slotminuut tot de 1-2 van Ahmed al Mahdi op aangeven van Kaya Ugür. Met de moed der wanhoop probeerde DVS in blessuretijd de bakens nog te verzetten.

Tackle van achteren
Maurice de Ruiter kreeg een directe rode kaart, toen hij na balverlies zijn directe tegenstander met een tackle van achteren onderuit haalde, zodat DVS de wedstrijd met 10 man moest uitspelen. In de slotminuut rondde Ugür Kaya een schitterende aanval van Odin doeltreffend af en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt DVS’33 Ermelo opnieuw een thuiswedstrijd, als Jong FC Volendam op bezoek komt. De Volendammers stegen door een knappe 3-0 overwinning op VVOG naar de 8e plaats met 32 punten uit 23 duels. DVS won de uitwedstrijd fortuinlijk met 0-2.