EFC’58 Ermelo viert uitbundig 60-jarig jubileum

Ed Bok, voorzitter van de jubileumcommissie van de jarige voetbalclub EFC’58, bleef glunderen vanavond, zaterdag 3 maart. Want het feest ter ere van het diamanten jubileum van ‘zijn’ cluppie’ werd uitbundig gevierd.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De genodigden, waaronder veel oud-eerste elftalspelers en andere betrokkenen bij de vereniging, alsmede de leden, genoten in en rond het clubhuis van EFC’58 van een uitstekend georganiseerd jubileumfeest.

Bedankt Eddy Kraay
Het eerste programma-onderdeel, de competitiewedstrijd tegen Wodanseck, kon niet doorgaan vanwege de algehele afgelasting in district Oost. Er werd echter toch gevoetbald, dankzij Eddy Kraay, trainer van EFC in het seizoen 2010-2011, die met zijn huidige club Rood Wit’58 bereid gevonden werd voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Gelijkmaker?
EFC keek in het duel tegen de Puttense derdeklasser bij rust tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Job van der Eijden en Corné v.d. Brink. De Ermelose ploeg kwam na rust goed terug; Mohamed Khottour scoorde de aansluitende 1-2 en was heel dichtbij de gelijkmaker, waarna Corné v.d. Brink de eindstand op 1-3 bepaalde.

Levendige vereniging
Na de wedstrijd begon in het clubhuis het officiële gedeelte onder leiding van ‘spreekstalmeester’ Evert ten Napel, waarbij voorzitter Jan Hofmeijer inhoud gaf aan de leus ‘Bij EFC kan iedereen mee’ en sprak over een levendige vereniging met een eigen karakter, waarbij het overgrote deel van de A-selectie wordt gevormd door spelers, die afkomstig zijn uit de eigen jeugd.

Bert van Pan
Er was een speciaal woord van welkom voor de 93-jarige Bert van de Pan, die vele jaren trainer was bij EFC. Onder de aanwezigen ook DVS-voorzitter Aart Goossensen, die met de uitspraak ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’, de positieve verhouding tussen beide clubs typeerde. De heer Harm Bies overhandigde namens de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond een ingelijst vaan ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum.

Drie cheques
Vervolgens werden er drie cheques van 5000 euro uitgereikt aan vertegenwoordigers van Spieren voor Spieren en het Willem Holtrop Hospice, alsmede het eigen EFC jeugdfonds. Ed Bok was in 2008 de initiatiefnemer van de zogenaamde Goede Doelen Actie, waardoor er al jarenlang door de vereniging grote geldbedragen geschonken kunnen worden aan goede doelen.

Koud en warm buffet
Na het officiële gedeelte was er een uitstekend koud en warm buffet, verzorgd door Brasserie De Volksmond en Vleesspecialist R. van der Vlis. Het jubileum werd afgesloten met een spetterende feestavond, waarbij DJ Arthim en het ‘Hounddog’ duo zorgden voor de muzikale ondersteuning.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen