Dames Pauwervoll Ermelo nipt onderuit tegen Blok/EVC

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft de thuiswedstrijd tegen Blok/EVC dames 1 nipt met 2-3 verloren. Dankzij de twee punten behoudt de Ermelose volleybalploeg de zesde plaats op de ranglijst.

Donderdag 8 maart staat in sporthal Calluna de volgende wedstrijd op het programma; aanvang 19.30 uur.

In de eerste set had Pauwervoll moeite met de pass bij het servicegeweld van Blok/EVC. Dat resulteerde in een achterstand, die niet meer ingehaald kon worden. Tegen het einde van de set kwam de thuisploeg nog wel dichterbij, maar Blok/EVC won uiteindelijk met 20-25.

Kleine voorsprong
In de tweede set wisten de gasten een kleine voorsprong op te bouwen. Pauwervoll bleef in de buurt en leek een paar keer op voorsprong te komen, maar de ploeg uit Vaassen hield de overhand en wist met 23-25 ook de tweede set te winnen.

Gretig
In de derde set zakte Blok/EVC ver terug. De Ermelose volleybalsters kregen de ruimte om in hun spel te komen en maakten daar gretig gebruik van. Zonder te verzwakken drukte Pauwervoll door en won de set uiteindelijk met 25-18. Ook in de vierde set hadden de bezoekers weinig in te brengen.

Te sterk
De thuisploeg ging stug door en won de set relatief gemakkelijk met 25-12. Bij een gelijkspel wordt er een vijfde set gespeeld tot 15 punten. In het begin werd om en om gescoord, maar vervolgens sloegen de gasten een klein gaatje. De thuisploeg probeerde het ritme nog terug te vinden, maar Blok/EVC was met 9-15 te sterk.