Dindoa Ermelo trakteert publiek op twee klinkende overwinningen

Dindoa 1 en 2 wonnen zaterdag 10 februari beiden voor eigen publiek. Het eerste team zorgde voor spektakel door koploper Nova met 26-16 af te drogen, waardoor het wel winnende ASVD wel eens de lachende derde kan worden in de kampioensstrijd.

Het tweede team van Dindoa won overtuigend met 27-16 van Telstar 2 uit Hoevelaken en houdt daarmee zicht op het kampioenschap in de reserveklasse 1.

Dindoa ging overweldigend van start en bereikte na vier minuten al een 6-2 voorsprong. De ‘Blue Sharks’ supporters zorgden voor een enorme heksenketel in de bomvolle Dindoahal, waarmee zij de thuisploeg maximaal ondersteunden en onzekerheid creëerden bij de bezoekers. Nova werd aanvallend volledig aan banden gelegd door de thuisploeg, die met prachtig korfbal uitliep naar een 16-11 stand bij rust.

De tweede helft begon wat rustiger. Nova kon nog enigszins volgen tot de stand 17-13, maar daarna werd het verschil in beleving en scoren weer groter. Dindoa was daarbij niet afhankelijk van één schutter, want acht spelers scoorden en iedereen had een aandeel in de glorieuze 26-16 overwinning.

Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 5, Mark Bronkhorst 5, Jorik Velgersdijk 5, Jonathan van Beek 4. Bjarne Sinneker 3, Aniek Oddink 2. Dian Schuurkamp, Marlon van Diest.

Komende zaterdag gaat Dindoa op bezoek bij Roda in Zaandam. Het tweede team gaat in Barneveld strijden om de kampioenstitel tegen koploper Odik 2.