Devedo Ermelo start nieuw jaar met overwinning

Devedo heeft zaterdag 13 januari de uitwedstrijd tegen het Katwijkse Grasshoppers met 22-67 gewonnen. De jonge ploeg uit Katwijk maakte dit seizoen de overstap naar de landelijke Eredivisie. Eerder in het jaar wonnen de Ermeloërs ook al in eigen huis van Grasshoppers.

Devedo begon de eerste wedstrijd van 2018 direct met een halve full court press: Druk zetten wanneer er door eigen schotpogingen gemist wordt en bij een raak schot terug naar de eigen vaste zone. Het scoren ging vrij gemakkelijk, wat resulteerde in een 6-19 voorsprong na het eerste kwart.

In het tweede kwart ging de Ermelose ploeg voortvarend verder en stond bij rust al 13-49 voor. Na de pauze misten de gasten veel en werden de passes niet altijd zuiver gegeven. Een volledige full court press volgde. Maar ook dat worp zijn vruchten niet af.

Met zes treffers voor beide teams was de stand na driemaal een kwart spelen 19-55. In het vierde kwart was de wedstrijd al gespeeld. Devedo scoorde nog 12 treffers en daarmee werd het een ruime 22-67 overwinning voor de bezoekers uit Ermelo.