Hoofdtrainer DVS’33 Ermelo blijft, Technische Commissie stapt op

Piet Smit in gesprek met Bert van Hunenstijn.
Piet Smit in gesprek met Bert van Hunenstijn.
Foto: Archief Theo Aalten

Het bestuur van DVS’33 gaat door met hoofdtrainer Bert van Hunenstijn (49). Wat inhoudt dat Van Hunenstijn volgend seizoen ook hoofdtrainer is van het vlaggenschip met een optiejaar voor mogelijke continuering ná 2 jaar.

Dit maakt voorzitter Aart Goossensen vandaag, woensdag 20 december, bekend. De beslissing van het bestuur om verder te gaan met Van Hunenstijn als hoofdtrainer, heeft de Technische Commissie (TC) doen besluiten definitief op te stappen.

Eind aan impasse
Het besluit van het bestuur maakt een eind aan de impasse waarin de voetbalclub verkeerde. Er heerste grote verdeeldheid bij DVS’33 over het wel of niet verlengen van het contract met hoofdtrainer Bert van Hunenstijn.

Lijnrecht tegenover elkaar
In de kwestie stonden de TC en het bestuur lijnrecht tegenover elkaar. Het bestuur was namelijk in meerderheid voor contractverlenging. De TC was tegen contractverlenging en adviseerde medio november het bestuur om het contract met Bert van Hunenstijn niet te verlengen.

Motivatie
Het bestuur van DVS’33 heeft zich bij de voorbereiding van de contractverlenging laten leiden door nog eens kritisch te kijken naar het aanstellingsadvies van de TC eind 2016. Aart Goossensen verwoordt:

” ‘Als geen ander wisten zowel Bert als de TC dat een jongen van de club enig afbreukrisico in zou kunnen houden. Echter er waren aan de andere kant zo veel positieve zaken die het voor de TC niet echt moeilijk maakten voor hem te kiezen. Bert is betrokken, werkt hard, kan goed met jonge mensen omgaan. Heeft bij eerdere verenigingen goede resultaten behaald en hij past heel goed in de visie die we bij DVS33Ermelo hebben op het voetbal. Daarbij komt dat hij zicht en gevoel heeft van de jeugdopleiding. Dit geeft ook naar de toekomst toe goede perspectieven’.

Een tekst van de TC nota bene vastgesteld in de ledenvergadering van 27 oktober 2017!

En dan verder namens de TC in december 2016:

‘De Technische commissie acht Van Hunenstijn in staat om op een goede manier invulling te geven aan de ontstane vacature. De Ermeloër is zeer bevlogen, communicatief sterk, goed voorbereid en prestatiegericht. Spelers werken bovendien graag met Van Hunenstijn, die heeft aangetoond van zijn teams een eenheid te maken. Mooie bijkomstigheid is dat Van Hunenstijn een echte clubman is, die met zijn enthousiasme in staat is de verbinding te maken met de gehele vereniging’. 

Amper een paar weken ná de oktober ledenvergadering kwam er een negatief onvolledig advies (negatief zijn en niet met de oplossing komen) van de TC en die is door het bestuur niet overgenomen. Daar is in de pers de nodige aandacht aan besteed en dat was niet nodig geweest als de TC zijn plaats binnen de organisatie zorgvuldiger had beoordeeld. Uiteindelijk beslist een bestuur en legt het bestuur in de jaarlijkse ledenvergadering verantwoording af over het voetbaltechnische beleid. 

Het bestuur bedankt de teruggetreden TC voor al hun werk in de afgelopen jaren en dat is heel veel geweest! Maar eens komt er een tijd van afscheid nemen, het is niet anders. Het zijn de nuchtere feiten. Het bestuur is momenteel bezig met de inventarisatie rondom een samenstelling van een nieuwe TC.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen