Sneeuwval torpedeert laatste ATB tocht Veluwse Wieler Vereniging

Foto: Eigen foto

De laatste ATB tocht van de Veluwse Wieler Vereniging is zaterdag 9 december afgelast. De organiserende commissie vond het niet verantwoord om het evenement door te laten gaan, gezien de winterse weersomstandigheden. De ‘natte’ sneeuw zorgde voor een vrijwel onbegaanbaar parkoers.

Het zat de organisatoren dit seizoen zeker niet mee. Behalve de afgelasting van vandaag viel de opkomst bij de ATB-tochten in oktober en november behoorlijk tegen. In beide gevallen waren de weersvooruitzichten toen ook slecht, waardoor veel deelnemers afhaakten.

Niet in de buurt
Met een deelnemersaantal van 560 in oktober en 600 in november en door de afgelasting in december komt het totaal aantal deelnemers niet in de buurt van de 2700 ATB’ers, die in 2016 deelnamen. Toch waren het volgens de organisatoren twee succesvolle tochten.

Uitstekende sfeer
In oktober viel het weer uiteindelijk enorm mee. De tocht verliep prima, er waren geen pechgevallen of ongelukken en de sfeer was uitstekend. ‘Veluws Taaiste’, de speciale tocht over 100 kilometer, die de VWV altijd in oktober houdt, trok 160 ATB’ers.

Geweldige lunch
Dankzij ‘Het Rode Koper’ kon de chef-kok van het prachtig gelegen restaurant een geweldige lunch voor de deelnemers verzorgen. Ook bij de Ermelose Schaapskooi was het bijzonder gezellig en werden alle deelnemers voorzien van broodjes, soep en fruit. Ook bij de tocht in november viel de opkomst tegen en het weer mee.

Watjes
Jaap Verkerk van de VWV: “Het was echt herfstweer en dat hoort ook bij deze tochten. Jammer dat er tegenwoordig zoveel ‘mooi-weer-rijders’ zijn, die afhaken als er regen wordt verwacht. De ‘watjes’ die thuisblijven, hebben altijd ongelijk.’’

Trots
Er was een bus vol enthousiaste deelnemers helemaal uit Pijnacker naar Ermelo gekomen, die al vroeg waren vertrokken om deze tocht mee te maken. Bij de VWV is men er bijzonder trots op, dat de NTFU, de grootste Wielerbond van Nederland, de ATB-tochten het keurmerk ‘extra goed geregeld’ gegeven heeft. Op zaterdag 7 oktober heeft een controleur onaangekondigd de tocht gecontroleerd op punten als veiligheid, organisatie, communicatie, route, aanduiding, natuur en milieu, douches, verzorging en /parkeren. De organisatoren zien dit als een bekroning voor het harde werk van de vele vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen