DVS’33 Ermelo stunt tegen koploper Jong Almere City

Benjamin Roemeon scoort tweemaal tegen koploper Jong Almere City FC.

DVS’33 Ermelo heeft zich zaterdag 9 december meer dan gerevancheerd voor de pijnlijke 0-3 thuisnederlaag tegen Quick Boys door koploper Jong Almere City in eigen huis met 1-4 te verslaan.

DVS is met 23 punten uit 15 duels gestegen naar een enigszins geflatteerde vijfde plaats, omdat enkele concurrenten niet in actie kwamen.

Sneeuwval
Vele wedstrijden moesten dit weekend worden afgelast vanwege de sneeuwval, maar in Almere kon gespeeld worden op een groen kunstgrasveld. DVS begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong door een treffer van Daniël van Warven. Bij een snelle uitbraak van de gasten in de 6e minuut legde Benjamin Roemeon de bal terug op Kay Velda, die hoog over schoot. In de 10e minuut was Daniël van Warven dichtbij zijn tweede treffer, maar Almere-doelman Roy Pistoor voorkwam de 0-2.

Miraculeus
Na ruim een kwartier spelen was James Efmorfidus namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker, maar de bal verdween op miraculeuze wijze over het doel van DVS. In de 22e minuut, 2 minuten nadat Benjamin Roemeon rakelings naast had geschoten, werd het 0-2 voor de Ermelose ploeg. Een prachtige voorzet van Roald de Vries vanaf de linkerflank werd door Benjamin Roemeon in een keer binnen getikt. De doelpuntenmaker wist 5 minuten later net niet te profiteren van weifelend optreden in de Almere-defensie.

Paul Eppink
Na een half uur was de thuisploeg dichtbij een treffer, maar Paul Eppink redde. De doelman van DVS kon echter niet voorkomen, dat Nicky van Hilten een minuut later de aansluitende 1-2 scoorde voor de ploeg uit Almere. In de 44e minuut kwam Benjamin Roemeon net niet tot een voorzet, zodat er voor rust geen verandering meer kwam in de stand.

Dieptepass
Ook na rust waren de beste kansen voor DVS. In de 55e minuut bereikte Coen Vloedgraven met een dieptepass Joran van Santen, die Benjamin Roemeon in stelling bracht, maar de aanvaller kon net niet bij de bal. Maurice de Ruiter zette 2 minuten later Daniël van Warven vrij voor de keeper, maar diens schot ging rakelings naast.

Rood
Na een uur spelen kwamen de bezoekers goed weg, toen Adriaan Kruisheer op doel schoot, maar de bal via een Ermelo’s been net naast ging. In de 73e minuut beging Tarik Evre een overtreding op Maurice de Ruiter in het strafschopgebied van Almere en kon met rood vertrekken. De Ruiter benutte zelf de penalty: 1-3.

Doeltreffend
In de 80e minuut werd het zelfs 1-4 voor DVS, toen Benjamin Roemeon een knappe, individuele actie doeltreffend afrondde. Invaller Gokan Yasar miste vlak voor tijd het doel ook nog op een haar, maar dat deed niets af van de grote feestvreugde bij spelers, begeleiders en supporters van DVS.

DVS speelt komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen ONS Sneek. De Friezen stegen dankzij een 3-0 overwinning thuis tegen hekkensluiter Magreb’90 naar de 12e plaats van de ranglijst met 18 punten uit 15 duels.