FC Horst pakt flink uit tegen AGOVV

Ricardo Vliek en Paul van Prehn.

FC Horst heeft zaterdag 2 december op sportpark ‘Berg en Bos’ in Apeldoorn met 1-6 gewonnen van AGOVV, een club met een rijke voetbalhistorie in het betaalde voetbal met spelers als Klaas Jan Huntelaar en Dries Mertens.

FC Horst staat op de vijfde plaats van de ranglijst met 17 punten uit 10 duels.

Ricardo Vliek
Het was voor het eerst, dat beide clubs tegen elkaar speelden in competitieverband. In het eerste kwart van de wedstrijd waren er kansen over en weer. De score werd in de 25e minuut opgebroken door FC Horst; Ricardo Vliek kon uit een corner van Ugur Ayaz bij de tweede paal eenvoudig de 0-1 intikken.

Paul van Prehn
Na ruim een half uur spelen zorgde Paul van Prehn uit een vrije trap van Dennis Sietsma met een fraaie kopbal voor 0-2. In de 38e minuut werd de bal tot twee keer toe weggewerkt uit het strafschopgebied van AGOVV, waarna Job Kuijpers op magnifieke wijze de 0-3 in de bovenhoek knalde.

Technisch hoogstandje
Daarmee was de Ermelose koek nog niet op, want op slag van rust werd het 0-4. De Apeldoornse keeper Martijn Droppert wist een schot van Elroy Martens nog te keren, maar in de rebound lukte het Paul van Prehn om vanuit een onmogelijk hoek de bal over de keeper heen te stiften, een technisch hoogstandje.

Keurige voorzet
In de tweede helft viel er veel minder te genieten. In de 54e minuut deed AGOVV iets terug; Uit een keurige voorzet van Marco Bosz (de zoon van trainer Peter Bosz) scoorde Lars Hoekman de 1-4. Een paar minuten later stelde FC Horst alweer orde op zaken.

Cadeautje
Elroy Martens kreeg na een combinatie met Ricardo Vliek de bal via de kluts weer voor de voeten en haalde doeltreffend uit: 1-5. In de 62e minuut ging de bal op de stip, na een overtreding op Peter van der Horst in het Apeldoornse strafschopgebied. Elroy Martens pakte het cadeautje uit door vanaf 11 meter 1-6 te scoren.

Niet geflatteerd
Daarna viel er weinig meer te beleven. De overwinning van FC Horst tegen een zwak voetballend AGOVV was verdiend en zeker niet geflatteerd.

FC Horst speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Lunteren, dat thuis met 0-3 verloor van Scherpenzeel en nu op de achtste plaats staat met 13 punten uit 10 duels.