Dindoa pakt niet door tegen ASVD

Dindoa heeft zaterdag 2 december in Dronten met 24-22 verloren van ASVD. De Ermelose ploeg slaagde er na rust net niet in de achterstand die het opliep in een zwakke eerste helft goed te maken.

ASVD opende al na 15 seconden de score, waarna de bezoekers de achterstand ombogen in een 1-2 voorsprong. Door veel foute passes, slechte schoten en een minder goede rebound bij Dindoa kon de gemakkelijk scorende thuisploeg uitlopen naar 11-5 met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft. Met een hoger baltempo, goede vechtlust en fysieke overtuiging liep ASVD vervolgens uit naar een 14-7 voorsprong tegen de Ermelose ploeg, die voor rust slechts drie velddoelpunten scoorde.

Herstel
In de tweede helft kwam er een ander Dindoa in het veld. Coach Evert Houtriet had zijn spelers goed toegesproken en dat was te zien. De motivatie en het zelfvertrouwen waren terug bij de Ermelose korfballers, die na tien minuten spelen de achterstand hadden teruggebracht tot slechts één punt; 17-16. Daarna herstelde ASVD zich, maar Dindoa slaagde er toch in om bij 20-20 en 21-21 langszij te komen.

Éen treffer
De Ermeloërs pakten echter niet door en in de slotfase scoorde ASVD driemaal tegen slechts één treffer van Dindoa, waarmee de eindstand op 24-22 kwam. Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman, 7. Jorik Velgersdijk 4, Jelmer Steenkamp 3, Dian Schuurkamp 2, Jonathan van der Beek 2, Lindsey Verheul 2, Kasper Velgersdijk.

Komende zaterdag staat in Bilthoven de lastige wedstrijd op het programma tegen NOVA, dat de koppositie heeft overgenomen van Dindoa en de Ermeloërs vorig seizoen van het kampioenschap op het veld afhield.

Dindoa2
Dindoa 2 speelde een bijna identieke wedstrijd als het eerste team en keek tegen ASVD 2 ook steeds tegen een achterstand aan. Wel lagen de verschillen daar minder ver uit elkaar, maar ook Dindoa 2 kon net niet doordrukken en verloor uiteindelijk met miniem verschil: 20-19.