EFC’58 Ermelo ‘verplettert’ Harskamp

Mohamed Khottour en Alexander Halmans.

EFC’58 heeft zaterdag 25 november de thuiswedstrijd tegen het troosteloos onderaan staande Harskamp met 5-1 ruim gewonnen. De Ermelose vierdeklasser steeg op de ranglijst naar de zesde plaats met 14 punten uit 8 duels.

EFC kwam al in de zesde minuut op een 1-0 voorsprong, toen een vrije schop van Thijmen Molenberg Harskamp keeper Detmar Hardeman volledig verraste. In de 18e minuut bleef de Ermelose defensie staan bij een steekbal, waardoor doelman Tino Kroese de 1-1 gelijkmaker niet kon voorkomen.

Hernieuwde voorsprong
Daarna kreeg EFC de wedstrijd weer onder controle en ging op jacht naar een hernieuwde voorsprong. Op slag van rust ging de keeper van Harskamp opnieuw in de fout. Uit een hoekschop van Mohamed Khottour verdween de bal bij de tweede paal zomaar in het doel: 2-1.

Uitstekende voorzetten
Na een uur spelen kopte Robin Dekker uit een prima voorzet van Thijmen Molenbeek de 3-1 binnen voor de thuisploeg. EFC liep nog uit naar 5-1 door kopballen van Alexander Halmans in de 71e en 81e minuut, in beide gevallen na uitstekende voorzetten van Mohamed Khottour.

• Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, als koploper OVC’85 op bezoek komt.