Sparta Ermelo turnt opnieuw op Nationaal niveau

Saffirah Zijlstra, Sanne Kuiper, Isis Kremer.
Saffirah Zijlstra, Sanne Kuiper, Isis Kremer.
Foto: Sparta Ermelo

Op zaterdag 25 november was de eerste plaatsingswedstrijd in de 3e divisie voor de turnsters van Sparta Ermelo. Sinds dit seizoen zijn er 3 turnsters die uitkomen op Nationaal niveau.

Een aantal jaren terug deed Sparta Ermelo na een hele lange tijd weer mee op Nationaal niveau. Na hard trainen heeft trainster Sandra Rakhorst de volgende lichting turnsters klaargestoomd om op Nationaal niveau uit te komen.

Isis en Saffirah
Bij de pupillen 1 op niveau N3 deden Isis Kremer en Saffirah Zijlstra mee. Ze begonnen sterk op het toestel brug waar Isis Kremer haar krachten duidelijk liet zien. Ze werd op dit toestel knap 2e! Op de balk waren de zenuwen duidelijk zichtbaar en lukte het niet op om de balk te blijven staan en moesten een val incasseren. Op vloer en sprong hebben ze zich goed laten zien en werden er prima punten behaald. In totaal eindigde Isis op de 12e plaats en Saffirah op een hele nette 7e plaats.

Sanne
In dezelfde ronde turnde Sanne Kuiper (pupil 2 N3) en begon op het toestel vloer. Hierbij liet ze een mooie oefening zien maar miste nog de moeilijkheid. Op de toestellen sprong en brug liet ze betere oefeningen zien dan dat ze in de training kan en kreeg hier prima cijfers op. Tot slot het toestel balk en ook Sanne had wat last van de zenuwen en moest de balk vroegtijdig verlaten. In totaal eindige Sanne op de 9e plek.

  • Op 16 december is de tweede plaatsingswedstrijd en zullen de turnsters zich verbeteren om het resultaat te verbeteren. Tot die tijd zal er weer hard getraind worden om dit te realiseren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen