DVS’33 Ermelo op nippertje onderuit tegen Jong FC Twente

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 25 november in de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente de opgaande lijn van de laatste weken niet kunnen doorzetten. De Ermelose ploeg verloor nipt met 1-0 en zakte naar achtste plaats van de ranglijst met 20 punten uit 13 duels.

De wedstrijd op een kil sportpark De Waarbeek in Hengelo trok slechts 100 toeschouwers, waarvan de meesten uit Ermelo kwamen. Jong FC Twente opende in de 36e minuut de score. Dylan George passeerde op snelheid zijn directe tegenstander en bereikte Buckley-Ricketts.

Slordig
De huurling van Manchester City kopte fraai de 1-0 binnen. De Twentenaren kregen meer kansen, maar waren slordig in de afwerking. Vlak voor rust leek DVS langszij te komen, maar een treffer van Daniël van Warven werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tegen de lat
Direct na pauze was DVS dichtbij de gelijkmaker, maar Van Warven schoot de bal tegen de lat. De thuisploeg kreeg ook in de tweede helft de betere kansen, maar verzuimde de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleef het spannend. In de slotfase hadden de gasten pech, toen een Kay Velda met een schot van afstand de paal raakte.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt DVS’33 een thuiswedstrijd tegen Quick Boys. Beiden ploegen stonden een week voor aanvang van de competitie ook al tegenover elkaar in het kader van het KNVB bekertoernooi. De Katwijkers wonnen toen met 1-2, waarmee voor DVS al na één ronde een einde kwam aan het bekeravontuur.

De rest
Quick Boys liet zaterdag de kans liggen om aansluiting te houden met de koplopers in de derde klasse door thuis verrassend met 0-2 te verliezen van het laaggeplaatste Capelle en zakte naar de vijfde plaats van de ranglijst met 22 punten uit 13 duels.