Jongens Sparta Ermelo pakken drie medailles

Op zaterdag 18 november mocht de afdeling Turnen Heren het wedstrijdseizoen openen tijdens de eerste plaatsingswedstrijd niveau 17 t/m 21. In de eerste wedstrijd mocht pupil niveau 19 Levi van de Beek het spits afbijten en deed dit maar al te goed.

Dit bericht Sandra Rakhorst van G.V. Sparta Ermelo.

Met fotoreeks 

Levi
Levi liet zien dat hij gegroeid is in het turnen en liet mooie oefeningen zien. In de ranking werd Levi 1e op vloer en sprong, en werd 2e op ringen, brug en rekstok. In de totale meerkamp leverde dit een hele mooie 2e plaats op en mocht Levi de zilveren medaille mee naar huis nemen.

Ken
In de tweede wedstrijd was jeugd niveau 17 Ken van Heuvelen aan de buurt. Ken is maar liefst 2 niveaus gestegen ten opzichte van vorige seizoen. Ook Ken had een goede wedstrijd en werd 2e op ringen en 1e op vloer, sprong en brug. Door deze resultaten en mooie oefeningen werd Ken heel knap 2e en verdiende hij ook een zilveren medaille.

Jared en Tom
Tot slot mochten pupil niveau 18 Jared Zijlstra en pupil niveau 17 Tom Belien in de laatste wedstrijd turnen. Beide zaten ze in een zware categorie met een hoop deelnemers waardoor een plekje op het podium het wat lastiger maakte. Jared liet op elk toestel mooie oefeningen zien en liet zien dat ook hij een stuk verbeterd is ten opzichte van vorig seizoen. Zijn beste score was op het toestel sprong waar hij vorig jaar in de toestelfinales nog de bronzen medaille op won.

In dezelfde wedstrijd maakte Tom dezelfde stap als Ken door 2 niveaus hoger te turnen dit seizoen. Tom begon erg sterk op het toestel brug en pakte hier direct de eerste plaats. Ook op voltige liet hij progressie zien met meer moeilijkheid en behaalde hier de 3e plaats. Tom werd in de meerkamp heel knap en verrassend 3e en kreeg hij de bronzen medaille omgehangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen