DVS’33 Ermelo wint bizar duel van Capelle met grote cijfers

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 18 november in een bizar duel met 6-1 gewonnen van Capelle, dat de wedstrijd met acht man beëindigde.

Scheidsrechter Dröge drukte een groot stempel op de wedstrijd door maar liefst drie spelers van bezoekers met een rode kaart uit het veld te sturen, en verwees bovendien Capelle-trainer naar de tribune.

DVS en Capelle hielden elkaar in het eerste kwartier in evenwicht, waarna de thuisploeg de druk probeerde op te voeren, wat wel wat dreiging opleverde, maar niet leidde tot echte kansen. De thuisploeg moest aan de andere kant beducht zijn voor de counters van de gasten.

Paul Eppink
In de 22e minuut was de gevaarlijkste Capelle-aanvaller Angelino Vyant dichtbij de openingstreffer, maar tot tweemaal toe voorkwam DVS-doelman Paul Eppink een treffer. Na een half uur spelen viel bij de Ermelose ploeg Maurice de Ruiter geblesseerd uit en werd vervanger door Mike Ahrens.

In de 27e minuut opende DVS de score. Joran van Santen bereikte vanaf de rechtervleugel met een strakke voorzet Kay Velda, die met een sliding de 1-0 op het scorebord bracht; dat was tevens de ruststand.

Vlam in de pan
Na drie minuten in de tweede helft sloeg de vlam in de pan. Daniël van Warven en Benjamin Roemeon zorgde voor paniek in het strafschopgebied van de bezoekers. De bal werd van dichtbij ingeschoten en scheidsrechter Dröge bestrafte een vermeende handsbal van Jelle Pollemans met een penalty en direct rood voor de Capelle-verdediger.

Furieus
De bezoekers reageerden furieus, omdat men er van overtuigd was dat er geen sprake was van hands, wat na afloop bleek uit de wedstrijdbeelden. Een woedende Capelle-trainer Winand van Loon werd door de scheidsrechter naar de tribune verbannen. Kay Velda liet zich niet van de wijs brengen en benutte de penalty feilloos: 2-0.

Kippen
In de 57e minuut vergrootte DVS de voorsprong; Mike Ahrens kon een voorzet van de linkervleugel simpel binnen tikken, maar raakte met een snoeihard schot de onderkant van de lat, waarna Daniël van Warven er als de kippen bij was om de 3-0 in te schieten.

Blunder
Enkele minuten later profiteerde Angelino Vyant van een blunder in de Ermelose defensie, omspeelde doelman Paul Eppink en scoorde 3-1. Direct nadat een bijna perfecte DVS-aanval geen treffer had opgeleverd, kreeg de doelpuntenmaker van Capelle opnieuw een grote kans, maar deze keer ging hij onderuit.

Opnieuw protest
De scheidsrechter zag er echter geen penalty in, wat opnieuw leidde tot luide protesten bij de gasten. Daarbij gaf Dave van der Steen de scheidsrechter een duwtje en mocht met een tweede gele kaart eveneens vertrekken. Na afloop bleek uit de TV-beelden, dat de arbiter dit keer wel gelijk had, omdat er duidelijk sprake was van een schwalbe.

Met acht man
Met nog een kwartier te spelen rondde Gökhan Yasar, die was ingevallen bij DVS, een aanval over veel schijven af met de 4-1. Capelle moest zelfs met acht man de wedstrijd uitspelen, toen Bram de Bruin in de 78e minuut na een tweede gele kaart ook met rood kon vertrekken vanwege commentaar op de leiding.

Kat en muis
Het werd in de slotfase een spelletje van kat en muis, waarbij DVS nog tweemaal tot scoren kwam. In de 83e minuut zorgde Gökhan Yasar met zijn tweede treffer voor 5-1 en een minuut voor tijd bepaalde Mike Ahrens uit een assist van Benjamin Roemeon de eindstand op 6-1. Scheidsrechter Dröge was zo verstandig om na precies 90 minuten de wedstrijd af te fluiten.

Zaterdag
DVS is dankzij de 6-1 overwinning op Capelle gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst met 20 punten uit 12 wedstrijden. De Ermelose derde divisionist speelt komende zaterdag in Enschede tegen Jong FC Twente, dat na een knap 0-0 gelijkspel bij Spakenburg op de negende plaats staat met 18 punten uit 12 duels.