Trampolinespringsters Sparta Ermelo grossieren in successen

Foto: Sparta Ermelo

Zaterdag 11 november werd in de Wethouder Balverszaal in Ermelo de laatste van drie plaatsingswedstrijden Trampolinespringen gehouden voor clubteams op C-, D- en E-niveau. Dit waren 3 kwalificaties voor het NK Clubteams dat op 9 december wordt gehouden in Oss.

Alle wedstrijden telden voor kwalificatie, dus het bleef spannend tot het eind.

In de E-klasse, waar de beste drie teams zich konden kwalificeren had het E7-team van Sparta zich een goede positie verschaft met een 2e en een 1e plaats. De laatste wedstrijd hadden de jongste springers, t.w. Danique Middelwijk, Chemène Hazelof, Jim Wery, Demiën Prinsen en reservespringer Pepijn Goossens er veel zin in. Niet alles liep even vlekkeloos, maar ze bleven knokken en dat leverde een prima 3e plaats op voor de dag. Verrassend was het des te meer dat ze zich als hoogstgeplaatste team kwalificeerden voor het NK op 9 december.

Het D6-team, waar ook 3 teams zich konden kwalificeren voor het NK, moest het stellen zonder de sterke springster Femke Elzinga die door een blessure was uitgeschakeld. Sofie van Beekhuizen, Annamay de Bruijne en Marilou van Iersel hadden maar 1 opdracht: elke oefening moest worden uitgesprongen. En dat deden de dames met verve. Zonder grote problemen hielden ze keurig stand en wisten de derde plaats te bemachtigen. In het totaal ook daar de verrassing: als eerste team door naar het NK en daar hopelijk weer met een fitte Femke erbij!

In de C-klasse woedde een hevige strijd. Daar konden 4 teams zich plaatsen voor Oss. Het jonge C5-team met Laurens Bos, Caro Binnerts, Jula Arends en Merel van de Kamp stond na 2 wedstrijden op plaats 4, met een 5e en 4e plaats. Daar moest dus nog wel wat gebeuren. Het team had blijkbaar de beste oefeningen bewaard voor de laatste wedstrijd, want met drie mooie rondes belandden ze op plaats 3. In het totaal bleef het de 4e plaats, maar met een grotere voorsprong op de nummer 5.

Het C4-team met Jesper Jansen, Sandra Rakhorst, Zara Dijkema en Fleur de Rook stond er iets beter voor na 2 wedstrijden. Zij stonden op plaats 3 in het totaalklassement. Een prima laatste wedstrijd, ondanks de zenuwen en daarnaast de griepklachten van Fleur, bracht hen op plek 2 voor de dag, maar verrassend genoeg ook in het eindklassement.

Een 100%-score dus voor de Sparta-teams, die zich nu gaan voorbereiden op het NK. De A- en B-teams komen eind november voor de laatste keer aan de beurt. Ook zij strijden dan om de laatste kansen op deelname aan het NK Clubteams. Maar voordat het zover is, volgen we eerst de 6 Sparta-springsters die deze week hun krachten gaan meten op het WK Junioren in Sofia, Bulgarije. We wensen hen veel succes daar!!!

Reacties

article
32095
Zaterdag 11 november werd in de Wethouder Balverszaal in Ermelo de laatste van drie plaatsingswedstrijden
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20171113/trampolinespringsters-sparta-ermelo-grossieren-successen/
2017-11-13T10:19:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/11/13101911/46EN-SpartaSpringers.jpg
Sport