Frans en Nicole van Eck winnen open dubbel stamppot toernooi

“Ik heb de afgelopen 2 jaar niet getennist”, gaf Nicole van Eck ruiterlijk toe, “dus de beker is voor Frans.” Het echtpaar uit Ermelo won vandaag, zondag 12 november, het open dubbel stamppot toernooi dat werd getennist op de banen van LTV Irminloo aan de Klaverlaan, ten koste van Christian van Dijk en Henk Dijkema.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Weergaloos goed
In die zin had Nicole het bij het rechte eind. Want het tennisspel van Frans was weergaloos goed. Maar het was wel Nicole die tijdens de zeer spannende finale het winnende punt binnenhaalde. Door venijnig de bal net over het net te slaan, waardoor de tegenstander ‘in het stof beet’.

Veelbelovend tenniskoppel
Het open dubbel stamppot toernooi maakte deel uit van het Samen Sterker initiatief, dat een samenwerking inhoudt van LTV Irminloo met sponsoren Café de Molenaer, Café De Veluwe en Oma’s Café, lichtten organisatoren Rob en Dolf de Poorter en Henk Termaat toe. Doel is om zoveel mogelijk tennisliefhebbers, leden en niet-leden, de gelegenheid te geven een potje tennis te combineren met een gezellige dag. Ook de sponsoren zelf. Zo speelde het personeel van de sponsoren mee en vormden Marco van Dijk van Café de Molenaer en Marnix Grift van Café De Veluwe een veelbelovend tenniskoppel.

Alle soorten weer
Jammer genoeg moesten ze in de 8e finale het onderspit delven tegen Annemarie en Barend. “We hebben terecht verloren”, verzuchtte Marnix die de hele dag in weer en wind op de baan stond en bleef staan. “We hebben alle soorten weer gehad vandaag, zon, regen en zelfs hagel, maar we zijn gewoon door blijven spelen.” Ook Christiaan van Zaanen lag eruit. Aanvankelijk baalde hij er een beetje van. “Ik ben namelijk behoorlijk fanatiek. Maar aan de andere kant kunnen we nu ook gezellig een biertje nemen.”

Concurreren met Max Verstappen
De finale was qua belangstelling nog even een punt. De finalisten waren zo aan elkaar gewaagd dat de partij langer duurde dan de planning was. En dat terwijl veel deelnemers ook de start van Formule 1 coureur Max Verstappen in Mexico op groot scherm in de kantine wilden zien. De felicitaties aan het winnende koppel waren er in ieder geval niet minder om. Het toernooi werd afgesloten met een stamppottenbuffet vergezeld van een denderend optreden van de Ermelose feestband ‘Nu We D’r Toch Zijn’.

Helemaal vol
Het toernooi zat met 100 deelnemers compleet vol vertelden de organisatoren. Niemand had zich door de onstuimige weersverwachtingen uit het veld laten slaan. “We kregen hoogstens wat appjes of het wel door zou gaan.”

 

 

Reacties

gallery
32074
“Ik heb de afgelopen 2 jaar niet getennist”, gaf Nicole van Eck ruiterlijk toe, “dus
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20171112/frank-en-nicole-eck-winnen-open-dubbel-stamppot-toernooi/
2017-11-12T19:58:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/11/12195357/45EN-Sttoernooi.jpg
Sport