Veluwse Wielervereniging Ermelo fietst 2e ATB-tocht

Foto: Archief Linda Hessels

De Veluwse Wielervereniging (VWE) houdt op zaterdag 11 november de tweede ATB-tocht van het seizoen. Door de slechte weersverwachting trok de eerste tocht in oktober slechts 560 deelnemers. Het weer viel toen heel erg mee en de tocht verliep zeer succesvol.

Drie afstanden
Er is komende zaterdag keuze uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De VWV is er ook dit jaar in geslaagd om routes uit te zetten over terreinen, die voorheen niet toegankelijk waren. Dit dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo.

Bewaakt
De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag bewaakt worden. Er is weer veel aandacht besteed aan de veiligheid. Onderweg treft men twee verzorgingsposten aan, waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen.

Reparatiepost
Dankzij de inzet van maar liefst 75 vrijwilligers, die al vanaf 6.00 uur actief zijn, is de organisatie van de ATB-tochten van de VWV altijd tot in de puntjes geregeld. De start- en finishplaats is clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven.

Info
Na afloop is er behalve een kleed- en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten. De starttijd voor de drie afstanden is tussen 9.00 en 10.30 uur. Voor meer informatie: [email protected] / www.vwv-ermelo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen