Ruime zege FC Horst Ermelo dankzij hattrick Kiziler

FC Horst heeft na de nederlaag bij Blauw Geel’55 zaterdag 14 oktober de draad weer opgepakt met een ruime 4-0 overwinning thuis tegen Renswoude.

De Ermelose tweedeklasser steeg naar de vierde plaats van de ranglijst met 9 punten uit 4 duels. De top drie Veensche Boys, AVW’66 en Blauw Geel’55 leden nog geen puntverlies.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen

In een boeiende wedstrijd opende FC Horst na 20 minuten de score. Ramazan Leebeek bereikte vanaf de rechtervleugel Elroy Martens, wiens inzet knap werd gepareerd door de keeper van Renswoude, maar in de rebound scoorde Isa Kiziler alsnog de 1-0.

Gevaarlijk
De thuisploeg kwam goed weg, toen een handsbal van doelman Valentijn Wellenberg buiten het strafschopgebied onbestraft bleef. FC Horst startte na rust sterk. In de 52e minuut was Elroy Martens tweemaal dichtbij een treffer met een gevaarlijk schot en een kopbal op de lat uit de daarop volgende corner.

Corner
Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg wel op 2-0; Isa Kiziler scoorde met een fraaie kopbal op aangeven van Ramazan Leebeek. In de 69e minuut besliste FC Horst de wedstrijd, toen Elroy Martens uit een corner van Ugur Ayaz de 3-0 inkopte.

Weergaloos
In de slotfase bepaalde Isa Kiziler met zijn derde treffer de eindstand op 4-0 in het voordeel van FC Horst. Daaraan vooraf ging een weergaloze actie van Brandon Karangkwa, die op eigen helft de bal veroverde, zichzelf met enkele technische hoogstandjes vrijspeelde en een lange solo afsloot met een assist op de doelpuntenmaker.

FC Horst speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als Owios op bezoek komt. De ploeg uit Oldebroek, een oude bekende van de Horstenaren, speelde met 1-1 gelijk bij Lelystad’67 en bezet nu met 7 punten uit 4 duels de zesde plaats op de ranglijst.