Eerste overwinning EFC’58 Ermelo tegen Wodanseck

EFC’58 heeft zaterdag 14 oktober in Wolfheze met 1-2 gewonnen van Wodanseck. Dankzij de eerste zege van het seizoen maakte de ploeg van trainer Paul Hartenberg een enorme sprong op de ranglijst door van de 9e naar de 5e plaats te stijgen met 5 punten uit 4 duels.

Met fotoreeks

In een open en aantrekkelijke wedstrijd kwam EFC al na 3 minuten op de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Joey Pul. Vervolgens liet Robin Dekker een grote kans liggen om de voorsprong te vergroten. In de 25e minuut scoorde Wodanseck de 1-1 gelijkmaker, wat tevens de ruststand was.

Op de stip
In het begin van de tweede helft kreeg EFC een aantal uitstekende kansen, maar had het een strafschop nodig om weer op voorsprong te komen. In de 54e minuut ging de bal terecht op de stip, waarna de penalty uitstekend werd benut door Romin Ahmadi.

Billen knijpen
Omdat Robin Dekker, Ewold Jansen en Joey Pul verzuimden om de wedstrijd definitief te beslissen, bleef het ‘billen knijpen’ aan Ermelose zijde. Dankzij een aantal fraaie reddingen van EFC-doelman Kevin Schuur en het nodige geluk met ballen op lat en paal pakte EFC uiteindelijk verdiend de eerste overwinning.

Man of the Match
De vervanger van doelman Tino Kroeze werd de terechte Man of the Match aan Ermelose zijde. EFC 2 bleef opnieuw ongeslagen door een Wekerom met 3-3 gelijk te spelen tegen SDS5. EFC JO 19-1 won overtuigend met 5-1 van Zeewolde JO 19-1.

EFC’58 speelt komende zaterdag een oefenwedstrijd, waarna het op zaterdag 28 oktober de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Fortissimo. De ploeg uit Ede leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag thuis tegen OVC’85 (2-4) en staat met 6 punten uit 3 duels op de vierde plaats van de ranglijst.