DVS’33 Ermelo maakt achterstand goed tegen hekkensluiter Spijkenisse

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 14 oktober de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Spijkenisse afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

De eerste helft verliep dramatisch voor de Ermelose ploeg, die bij rust al tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de tweede helft richtten de bezoekers zich op en kwamen dankzij treffers van Daniël van Warven en Gökhan Yasar alsnog langszij. DVS’33 staat nu op de vijfde plaats van de ranglijst met 13 punten uit 8 duels.

Buitenspel
Spijkenisse kwam al na 8 minuten op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Daan Bourgonje. Vijf minuten later kwam de Ermelose ploeg goed weg, toen een doelpunt van Marvin van der Pluijm werd afgekeurd wegens buitenspel.

Knappe treffer
Balverlies op het Ermelose middenveld leidde in de 24e minuut alsnog tot de 2-0 van Spijkenisse, doelpuntenmaker was Jazzy Adams. Al snel in de tweede helft kwam DVS terug in de wedstrijd door een knappe treffer van Daniël van Warven, die een fout in de verdediging van Spijkenisse afstrafte.

Scrimmage
Pas vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam DVS langszij, toen Gökhan Yasar uit de scrimmage de 2-2 gelijkmaker wist te scoren. Na vier overwinningen en drie nederlagen was dit het eerste gelijkspel van DVS dit seizoen.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma. De Friezen verloren afgelopen zaterdag met 3-2 bij Quick Boys en zakten daardoor naar de 11e plaats van de ranglijst met 10 punten uit 8 duels.

De Friezen verraste het afgelopen seizoen in de Derde Divisie met een periodekampioenschap, maar moesten in de finalewedstrijden FC Lisse voor laten gaan naar de Tweede Divisie. Harkemase Boys is sinds 1998 voor het zevende keer ingedeeld bij DVS.

In het seizoen 2014-2015 werkten de Harekieten mee aan een zinderend competitieslot, waarbij de Ermelose ploeg uiteindelijk kampioen werd en promoveerde naar de Topklasse. Harkemase Boys volgde een jaar later. Het afgelopen seizoen won DVS met maar liefst 1-5 in Harkema en speelde thuis met 1-1 gelijk.