Dindoa Ermelo maakt korte metten met hekkensluiter Elburg

Dindoa heeft zaterdag 14 oktober de eerste deel van het veldseizoen afgesloten met een eenvoudige 24-11 overwinning tegen Elburg, dat puntloos onderaan de ranglijst staat.

Daarmee blijft de Ermelose ploeg in de race voor het kampioenschap in de tweede klasse.

Dindoa startte goed en scoorde al in de eerste minuut. Elburg kwam direct langszij, maar daarna liep de thuisploeg via mooie acties al snel uit naar 4-1. Daarmee was het al bijna afgelopen voor de gasten, die bij de rust al tegen een overbrugbare 13-3 achterstand aankeken.

Geen monsterscore
In de tweede helft pakte Dindoa het ritme van de eerste helft weer op en stond na 10 minuten met 17-4 voor. Vervolgens miste de thuisploeg de overtuigingskracht en beleving om door te drukken naar een monsterscore. De thuisploeg scoorde 12 minuten lang niet en Elburg wist de achterstand te verkleinen tot 9 punten.

Doelpunten Dindoa: Kasper Velgersdijk 5. Mark Bronkhorst 5. Jonathan van der Beek 4. Sam van der Beek 3. Dian Schuurkamp 2. Jorik Velgersdijk 2 Aniek Odding 2. Lindsey Verheul.

Zaalcompetitie
Dindoa heeft 12 punten, evenveel als koploper Exakwa, maar speelde met 7 wedstrijden een duel meer dan de ploeg uit Lelystad. Na de herfstvakantie volgen een aantal oefenwedstrijden in de zaal, voorafgaande aan de zaalcompetitie die in november van start gaat.

Overige uitslagen
Dindoa 2 won door een sterk eindspel met 18-14 van MIA 3 en Dindoa A1 speelde met 16-16 gelijk tegen Viking A1.