EFC’58 Ermelo zoekt 60-plussers voor Walking Football

Foto: Eigen foto

Bewegen en plezier gaan hand in hand bij Walking Football. Dat zegt Sjaak Swart. Hij is net als veel oud-betaald voetbalspelers razend enthousiast over het initiatief Walking Football of beter gezegd ‘Wandelvoetbal’.

Als 79-jarige is hij één van de oudste knarren, zoals hij het zelf zegt, maar nog steeds bloed fanatiek. Winnen wil je altijd, maar hoe ouder je wordt, hoe meer het plezier van het spelletje voorop gaat staan. Wat ook de andere Oldstars Walking Football beamen. Het Walking Football is komen overwaaien uit Engeland en wordt sinds 1,5 jaar ook beoefend bij de Ermelose Football Club.

Het initiatief is bedoeld voor mensen boven de 60 jaar en een voetbalverleden is niet strikt noodzakelijk. Het spel is enigszins te vergelijken met zaalvoetbal en er mag niet worden hardgelopen en lichamelijk contact is niet toegestaan.

De trainingen en wedstrijdjes zijn dus vooral een tactisch positiespelletje waar bewegen en slim positie kiezen een belangrijke rol spelen en dat kun je aan oud voetballers, waarvan een aantal in ‘het eerste team’ hebben gespeeld wel kunt overlaten.

Naast het spelletje en het fit zijn en blijven, zijn de sociale contacten en de gezelligheid ook van belang. Het is erg leuk, dat hoor je bij elke club en op elk niveau wanneer oud spelers- en leden op deze manier weer met elkaar in contact komen.

Net als bij het reguliere voetbal is er na afloop van de training uiteraard ook een derde helft, zoals dat in de voetbalwereld wordt benoemd, waarin weliswaar met een knipoog het voetbal, maar ook de situatie in de wereld, wordt beschouwd.

EFC’58 ‘Walking Football’ heeft 14 leden, maar zoekt nog 60-plussers, met of zonder voetbalverleden die deze uitdaging aan willen gaan en op deze wijze aan hun fitheid en hun conditie willen werken. Er wordt op maandagavond van 20.30 tot 21.30 getraind bij EFC.

Op Youtube, onder de kop van wandelvoetbal, kan het één en ander bekeken worden. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen op maandagavond komen kijken of meedoen. De contributie is de eerste maand gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen