Sparta-springers Ermelo starten seizoen met podiumplaatsen

Foto: Sparta Ermelo

In Putten werd zaterdag 7 oktober de eerste districtswedstrijd trampolinespringen gesprongen voor NK-teamkwalificatie. In de regionale E-, D- en C-klassen werd in teams gesprongen en dat was na een lange zomerstop voor velen weer behoorlijk wennen.

E-klasse
De jonge instappers in de E-klasse hadden daar iets minder last van. In het E7-team sprongen Danique Middelwijk, Demiën Prinsen, Jim Wery en Chemène Hazelof een prima openingswedstrijd. Debutanten Prinsen en Wery sprongen hun eerste selectiewedstrijd en deden dat uitstekend. Alle drie oefeningen werden keurig en zonder fouten uitgesprongen. ‘Routiniers’ Middelwijk en Hazelof gingen intussen de uitdaging aan om meer en moeilijkere salto’s te springen. Dat alles pakte prima uit en het jonge team mocht op het podium het zilver in ontvangst nemen, op slechts 0,4 achterstand van de nummer één.

D-klasse
In de D-klasse was het een pittig toernooi met behoorlijke concurrentie. In het D6-team, met Sofie van Beekhuizen, Annamay de Bruijne, Femke Elzinga en debutant Marilou van Iersel, werd ietwat onwennig gestart, maar gedurende de wedstrijd liep het steeds beter. Alle oefeningen werden uitgesprongen en dat bracht het team toch verrassend op het podium met een mooie bronzen plak.

C-klasse
In de C-klasse traden twee Sparta-teams aan de start en ook in die klasse was de concurrentie fors. Het C5-team met Laurens Bos, Caro Binnerts, Jula Arends en Merel van de Kamp trapte voorzichtig af met her en der wat foutjes, waardoor de oefeningen niet uit werden gesprongen. Het was duidelijk dat er wat moest veranderen. De laatste ronde werd meer voluit gesprongen en kwam het vertrouwen wat terug. Het team belandde op de vijfde plek in de eindstand. Het C4-team met Jesper Jansen, Sandra Rakhorst, Zara Dijkema en Fleur de Rook zat lekkerder in de wedstrijd. Op een enkele fout na werd er prima gesprongen en dat leverde dan ook een prima derde plaats op en dus brons op het podium.

Programma
De volgende CDE-teamwedstrijden worden op 28 oktober en 11 november in de thuishaven gesprongen in de Wethouder Balverszaal in Ermelo. Voordat het zover is, vertrekt eerst nog de AB-ploeg naar Tjechië voor de internationale Friendshipcup.

Reacties