DVS’33 Ermelo wint in de slotminuut van Scheveningen

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 7 oktober de thuiswedstrijd tegen Scheveningen met 1-0 gewonnen. Waar een week eerder in de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen de Ermelose ploeg in de slotfase onderuit ging, pakte DVS thuis tegen Scheveningen in de slotminuut de volle winst door een fantastisch genomen vrije trap van Maurice de Ruiter.

Saai
Scheveningen, dat de hele wedstrijd uitstraalde alleen voor een punt naar Ermelo te zijn gekomen, probeerde op alle mogelijke manieren het spel van DVS te ontregelen; en dat lukte. Het eerste kwartier leverde aan beide kanten nog enkele mogelijkheden op, maar het vervolg van de eerste helft was uitermate saai.

Provoceren
Bij Scheveningen leidde vrijwel iedere Ermelose overtreding tot een ‘zware’ blessure met het nodige oponthoud, waarna er weer probleemloos werd doorgespeeld. Het provoceren van de gasten leidde wel tot een gele kaart voor middenvelder Levi Schwiebbe.

Met 10 man verder
Even later maakte de oud-profspeler van ADO Den Haag een stevige overtreding, maar werd gespaard door scheidsrechter Schaper. De leidsman uit Dokkum bestrafte een kwartier na rust wel een ongelukkige overtreding van Kay Velda met diens tweede gele kaart, dus moest DVS met tien man verder.

Rakelings naast
Ondanks de numerieke meerderheid volhardde Scheveningen in het behoudende spel, terwijl de thuisploeg juist beter in de wedstrijd kwam. In de 71e minuut brak de uitstekend ingevallen Daniël van Warven op rechts door en bediende Maurice de Ruiter, die rakelings naast schoot.

Gevloerd
Vervolgens kwam Benjamin Roemeon oog in oog met doelman Jesper Leerdam, maar dat leverde slechts een corner op. Aan de andere kant had DVS geluk, toen Tim Peters snoeihard de onderkant van de lat raakte. In de slotminuut werd de doorgebroken Benjamin Roemeon even buiten het strafschopgebied gevloerd.

Loon naar werken
Jari de Jong kon met direct rood vertrekken en Maurice de Ruiter werd de matchwinnaar door uit de vrije trap fraai de 1-0 binnen te schieten. Zo kreeg de Ermelose ploeg, die het laatste half uur met tien man bleef knokken voor de winst, loon naar werken. DVS is door de overwinning tegen Scheveningen gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst met 12 punten uit 4 duels.

Komende zaterdag gaat de Ermelose derde divisionist op bezoek bij Spijkenisse dat door een gevoelige 5-1 nederlaag bij ONS Sneek dat met 3 punten uit 7 duels de laatste plaats overnam van de Friezen.