EFC’58 Ermelo nog voldoende kwaliteit voor dé prijzen in vierde klasse

Trainers Remi Bosch, Paul Hartenberg en Michel Moerman.
Trainers Remi Bosch, Paul Hartenberg en Michel Moerman.
Foto: Eigen foto

Na alle vriendschappelijke duels en bekerwedstrijden begint op zaterdag 23 september de competitie voor EFC’58 thuis tegen Prins Bernhard uit Uddel. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 14.30 uur.

De selectie van EFC heeft een aantal sterke spelers zien vertrekken, maar heeft wellicht toch genoeg kwaliteit om voor de prijzen te spelen in de vierde klasse. Trainer Paul Hartenberg zal nog flink moeten sleutelen aan zijn basisteam en de juiste balans zien te vinden tussen routiniers, spelers van buiten en de eigen jeugd.

Afstraffer
Zaterdag werd de laatste poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi tegen VVOG 2 met 4-0 verloren. Ook de andere bekerwedstrijden leverden een nederlaag op. Hiervan moet de selectie leren, maar niet in blijven hangen. Zaterdag een goed resultaat tegen Prins Bernhard, daar zal de focus op moeten liggen.

Flink puzzelen
EFC’58 JO19-1 werd vorig seizoen schitterend kampioen. Dit seizoen zijn een aantal spelers doorgeschoven naar de A-selectie en er zijn een aantal nieuwe spelers bijgekomen uit de B-jeugd. Daarom is het nog flink puzzelen voor de technische staf onder leiding van trainer Remi Bosch. In het bekertoernooi werd één wedstrijd gewonnen en twee bekerduels gingen verloren.
Het vertoonde spel bood echter perspectief.

Nog meer puzzelwerk
Komende zaterdag wordt in Lelystad de eerste competitiewedstrijd gespeeld tegen Unicum. Ook bij EFC 2 heeft trainer Michel Moerman nog het nodige puzzelwerk voor de boeg. De selectie van EFC 2 is breder geworden, mede door de uitstekende samenwerking tussen het eerste en tweede team.

Niet geweldig
Bij de bekerwedstrijden ging het nog niet geweldig, de drie duels werden verloren. Komende zaterdag begint de competitie voor de ‘reserves’ met de wedstrijd tegen SDV Barneveld 6. Het duel op sportpark ‘De Zanderij begint om 12.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen