DVS’33 Ermelo legt Magreb’90 over de knie

Daniël van Warven scoort driemaal tegen Magreb’90.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 16 september een klinkende 5-0 overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen Magreb’90. Grote man bij de Ermelose ploeg was Daniël van Warven met drie treffers.

DVS steeg op de ranglijst van de twaalfde naar de zesde plaats met zes punten uit vier duels.

Reservebank
DVS speelde tegen Magreb’90 met een totaal andere voorhoede als een week eerder in de onnodig verloren uitwedstrijd tegen Spakenburg. Gökhan Yasar en Mike Ahrens waren licht geblesseerd en Maurice de Ruiter was gepasseerd door trainer Bert van Hunestijn; zij namen wel plaats op de reservebank.

Droomstart
DVS beleefde een droomstart en kwam dankzij een fraaie volley van Daniël van Warven al in de 4e minuut op 1-0. Vervolgens liep het niet echt bij de thuisploeg; er werd regelmatig onnodig balverlies geleden, maar de Utrechtse ploeg wist hier niet van te profiteren.

Knap voorbereidend werk
In de 27e minuut pakte DVS de draad weer op. Het was opnieuw Daniël van Warven, die goed reageerde op een dieptepass en diagonaal de 2-0 binnenschoot. Vijf minuten later kopte Kai Velda raak na knap voorbereidend werk van Benjamin Roemeon, waardoor de thuisploeg met een riante 3-0 voorsprong de rust inging.

Geen moment in de problemen
In de tweede helft kwam DVS geen moment in de problemen. In de 57e minuut werd een treffer van Daniël van Warven afgekeurd wegens buitenspel, maar binnen een minuut zorgde de ‘man of the match’ met zijn derde treffer alsnog voor 4-0.

Op de stip
In de 76e minuut ging de bal op de stip, nadat Benjamin Roemeon in het strafschopgebied was gevloerd. De penalty van Gökhan Yasar werd in eerste instantie gestopt, maar in de rebound schoot de invaller wel raak en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0. DVS-doelman Paul Eppink hield in de slotfase knap de ’nul’.

DVS speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Odin’90, dat met drie punten uit drie duels op de vijftiende plaats staat. De ploeg uit Heemskerk begon de competitie met een knappe 0-2 overwinning bij ONS Sneek, maar verloor daarna thuis met 1-4 van Jong Almere City en met 2-0 bij Magreb’90. De wedstrijd van vanmiddag in en tegen Capelle werd afgelast.