Dindoa Ermelo loopt averij op tegen mede-koploper Exakwa

In een wedstrijd die continue op en neer ging heeft Dindoa zaterdag 16 september heeft op eigen veld met 22-25 verloren van mede-koploper Exakwa. Om zicht te houden op het kampioenschap mag de Ermelose korfbalploeg komende zaterdag geen fout maken in Wezep tegen Rood Wit.

Op en neer
Dindoa begon sterk aan het duel en scoorde al na 10 seconden, waarna Exakwa in dezelfde minuut de gelijkmaker noteerde. Daarna bleef het op en neer gaan. De thuisploeg kwamen voor rust maximaal met twee punten voor en de gasten wisten steeds gelijk te maken.

Kanteling
In de laatste 10 minuten van de eerste helft kantelde de wedstrijd. Bij een stand van 10-8 voor Dindoa, nam Exakwa het initiatief. Waar de thuisploeg tot aan de rust nog maar twee keer scoorde, pakte Exakwa zeven punten, wat een ruststand opleverde van 12-15.

Fors inpraten
Dindoa-coach Evert Houtriet moest fors op zijn spelers inpraten om ze weer scherp te krijgen. Dat was na rust duidelijk te zien, want na 10 minuten had de thuisploeg de achterstand al goed gemaakt, om vervolgens uit te lopen naar een 21-18 voorsprong. Daarna had Exakwa het betere van het spel en scoorde viermaal op rij: 21-22.

Twee wedstrijdpunten
In de laatste tien minuten probeerde Dindoa, gesteund door de supportersclub The Blue Sharks, nog de punten in Ermelo te houden, maar tevergeefs. Exakwa, een fysiek en mentaal sterke ploeg, gaf de winst niet meer uit handen en kon dankzij een 22-25 einduitslag met twee wedstrijdpunten afreizen naar Lelystad.

Doelpunten Dindoa: Sam van der Beek 5. Jonathan van der Beek 4. Marlon van Diest 4. Mark Bronkhorst 4. Jorik Velgersdijk 2. Aniek Odding. Dian Schuurkamp. Saskia Lieman.

• Dindoa 2 won de belangrijke wedstrijd thuis tegen het Fries LDODK met 18-15 en Dindoa A1 hield eveneens de punten in Ermelo.