Dindoa Ermelo fier aan kop op de ranglijst

Dindoa heeft zaterdag 9 september ook de tweede wedstrijd van het veldseizoen winnend afgesloten. Op het eigen sportpark ‘De Zanderij’ werd DOS WK uit Enschede met 16-13 verslagen.

De Ermelose ploeg staat bovenaan de ranglijst in de tweede klasse en is goed op weg om de doelstelling voor dit seizoen, promoveren naar de eerste klasse, te realiseren.

Stroeve start
De wedstrijd begon stroef en beide ploegen hadden moeite de korf te raken. Dindoa nam wel direct een voorsprong, maar DOS kon steeds inlopen. In de 13e minuut bij een stand van 5-4 legde de scheidsrechter het spel tien minuten stil vanwege een onweersbui.

Regenpauze
Na de regenpauze scoorde Dindoa 6-4, waarna de gasten terug kwamen tot 6-6, wat tevens de ruststand was. In het begin van de tweede helft kwam DOS tweemaal op voorsprong (6-7 en 7-8). Daarna kreeg Dindoa het betere van het spel en trok de wedstrijd uiteindelijk met 16-13 naar zich toe.

Stippen
Dindoa was scherp in het benutten van de verkregen vrije worpen en strafworpen. Zo scoorden de broers Jonathan en Sam van der Beek drie ‘stippen’. Ook de Ermelose dames deden het prima door van de 16 doelpunten er 9 te scoren, allemaal uit spelmomenten.

Doelpunten
Het damestrio Aniek Odding Lindsey Verheul en Dian Schuurkamp is dit seizoen aangevuld met Marlon van Diest die vorig jaar in Dindoa 2 speelde. Doelpunten Dindoa: Jonathan van Beek 4. Lindsey Verheul 3. Dian Schuurkamp 3, Aniek Odding 2, Joris Velgersdijk 2. Sam van der Beek en Marlon van Diest.

Dindoa 2 speelde met 14-14 gelijk tegen Oost Arnhem 2.