DVS’33 Ermelo na rust onderuit tegen Spakenburg

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 9 september de uitwedstrijd tegen Spakenburg met 2-1 verloren. Daar zag het voor rust niet naar uit.

Na de snelle Ermelose treffer waren de gasten heer en meester maar verzuimden de voorsprong te vergroten. In de tweede helft stelde de titelkandidaat met twee treffer orde op zaken.

Met fotoreeks door Theo Aalten.

Flitsende start
DVS begon flitsend aan de wedstrijd en kwam al in de derde minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van spits Gökhan Yasar. Spakenburg probeerde druk te zetten, hetgeen resulteerde in een aantal corners. Daarbij werd Barry Beijer tweemaal gevaarlijk, maar de aanvoerder slaagde er niet in doelman Thodorie Velenas, die de geblesseerde Paul Eppink verving, te passeren.

Rommelige tweede helft
In de omschakeling was DVS veel gevaarlijker en kreeg een aantal goede kansen om de voorsprong te vergroten. Maurice de Ruiter mikte tweemaal te hoog en Daniël van Warven werd op het nippertje gestuit. In een rommelige tweede helft zakte de Ermelose ploeg terug. De combinaties werden minder en leidden niet meer tot kansen.

Toch 1-1
Spakenburg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de Ermelose verdediging gaf weinig weg. In de 64e minuut werd het toch 1-1 door een gelukkige treffer van Philip Ties. Enkele minuten later kwamen de bezoekers goed weg, toen invaller Joeri Koelewijn een vrije kans kreeg, maar naast schoot.

Het doek valt
DVS leek de draad weer op te pakken, maar haalde niet meer het niveau van in de eerste helft. In de 78e minuut viel het doek voor de ploeg van trainer Bert van Hunestijn. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Jasper Waalkens, die de winnende 2-1 binnenschoot. In de slotfase kon DVS geen vuist meer maken.

Dertiende plaats
DVS is gezakt naar de 13e plaats van de ranglijst met 3 punten uit 3 wedstrijden. Magreb’90, de tegenstander van komende zaterdag staat met 4 punten uit 3 duels op plaats 12. De Utrechtse ploeg won met 2-0 van Odin’59. Magreb begon de competitie met een 3-3 gelijkspel bij ACV en verloor een week later in de eerste thuiswedstrijd met 2-5 nederlaag van ASWH.