Loop mee met de 4e editie van Walk 4 Veterans in Ermelo

Foto: walk4veterans.nl

Hulp voor Helden organiseert op donderdag 21 september de vierde editie van de Walk 4 Veterans in Ermelo. De opbrengst van deze sponsorwandeltocht komt ten goede aan de plaatsing van een veteranenhond bij een veteraan die kampt met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).

Dit evenement is tevens een manifestatie van erkenning en waardering voor Nederlandse veteranen.

Jong en oud, burgers, militairen, veteranen, individueel of met een groep: iedereen kan meedoen. De wandeltocht is geen prestatietocht, gezelligheid staat voorop. De Walk 4 Veterans in Ermelo vindt plaats op donderdag 21 september. De wandelroute van 10 kilometer start om 10.00 uur, de route van 20 kilometer start om 9.00 uur. De start en finish zijn bij ECHOS Home de Schakel, Leuvenumseweg 68 in Ermelo. De minimale bijdrage (inschrijfgeld) is 10 euro per persoon. Geïnteresseerden die niet mee kunnen of willen lopen, maar wel willen helpen, kunnen een deelnemer sponsoren. Meer informatie, inschrijven en deelnemers sponsoren kan via www.walk4veterans.nl

Veteranenhonden zijn buddy’s
Vele Nederlandse veteranen ondervinden blijvende gevolgen van traumatische ervaringen tijdens hun missie(s). Ze kampen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Veteranenhonden zijn buddy’s die er altijd zijn voor de veteraan; ze geven aandacht en voelen vertrouwd. De PTSS-hulphonden nemen de eerste signalen van een nachtmerrie waar en maken de veteraan wakker, waardoor de nachtmerrie en de herbeleving stopt. Als zijn baas een paniekaanval krijgt, dan trekt de hond hem weg uit die stressvolle situatie. Met hulp van de PTSS-hulphond kan de veteraan weer een normaal (gezins)leven leiden.

Samenwerking 
Stichting Hulphond Nederland zorgt voor de opleiding, plaatsing en nazorg van de veteranenhonden. Eén hond kost 17.000 euro. Hulp voor Helden zamelt via het fonds veteranenhond geoormerkt geld in voor veteranenhonden.

Doe mee!
Dus doe mee en schrijf je in voor de wandeling in Ermelo of een van de andere locaties op www.walk4veterans.nl. Kan of wil je niet wandelen, sponsor dan een deelnemer: www.walk4veterans.nl/doneer.

  • Ook bestaat de mogelijkheid om de 20 km route met de fiets af te leggen. Dus eigenlijk kan niets je meer tegen houden!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen