FC Horst Ermelo begint tweede ronde nacompetitie met verlies

In de tweede ronde van de nacompetitie heeft FC Horst zaterdag 27 mei op een snikheet sportpark ‘De Adelaar’ met 1-2 verloren van tweedeklasser VRC.

Met fotoreeks door Jan de Roo Fotografie

Dé beslissing
Zaterdag 3 juni moet de beslissing vallen, welke van de twee ploegen promoveert naar de tweede klasse. Het duel in Veenendaal begint om 14.00 uur.

Niet kansloos
Gezien het geringe krachtsverschil tussen de beide ploegen achten de Horstenaren zichzelf zeker nog niet kansloos bij de return. Mocht de ploeg van trainer Mark Bakker met één doelpunt verschil winnen, dan volgt er een verlenging, omdat de uit gescoorde treffers niet dubbel tellen.

Perfect aangesneden
FC Horst begon sterk aan de wedstrijd en opende in de 12e minuut de score. Ugur Ayaz bereikte met een perfect aangesneden vrije trap Milan van der Maaten, die fraai de 1-0 inkopte. Twee minuten later kwam Nick Pul net te kort om de Ermelose voorsprong te vergroten.

Knieblessure
Breekpunt in de wedstrijd was de knieblessure van Milan van der Maaten, waardoor de uitblinker aan FC Horst-zijde zich moest laten vervangen. Tot overmaat van ramp kwam VRC in de 31e minuut langszij; uit een kort genomen corner kopte Wim v.d. Wilt de 1-1 binnen.

Hard
Hierna namen de gasten het initiatief over. In de slotfase van de eerste helft werd de thuisploeg weer gevaarlijk. Invaller Ramazan Leebeek ging goed door op rechts en via Nick Pul kwam de bal voor de voeten van Dennis Ruitenberg, die hard inschoot, maar een verdediger van VRC redde op de lijn.

De beurt aan FC Horst
Het eerste kwartier na rust was voor de Veenendalers, maar enkele kansen werden gemist. In de 60e minuut was het weer de beurt aan FC Horst. Na een snoeihard schot van Elroy Martens belandde de bal via de binnenkant van de paal in de handen van VRC-keeper Erwin Huibers, terwijl er ten onrechte werd gevlagd voor buitenspel.

Dichtbij voorsprong
FC Horst was tweemaal dichtbij een voorsprong, maar in de 69e minuut schoot Nick Pul rakelings naast en twee minuten later kopte Ricardo Pul in kansrijke positie over. In de 84e minuut viel er een doelpunt aan de andere kant; uit een vrije trap scoorde Robin Segers de winnende 1-2 voor VRC.