Ermelose atleten excelleren in ‘eigen’ Halve Marathon van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

De zevende Halve Marathon van Ermelo is zaterdag 20 mei een waar hardloopfeest geworden. Er werden op alle niveaus grote prestaties geleverd. Iedere deelnemer werd enthousiast binnengehaald en na afloop bleef het nog lang gezellig rondom de molen.

Opmerkelijk
De resultaten van de Ermelose deelnemers waren opmerkelijk. Menno Wilhelm won de 5 kilometer in 16.40 minuten en de rappe Gerco van den Brink uit Ermelo werd derde in 17.04 minuten. Bij de dames bleef de Ermelose Margriet van de Kamp twee Harderwijkse atleten voor in een tijd van 21.17 minuten.

Om te smullen
De tien kilometer was een strijd om van te smullen. Outsider Nick van Nieuwenhuizen bleef lang bij de koplopers. Hij moest pas in de laatste 800 meter buigen en eindigde op de derde plaats in 33.48 minuten. Bij de dames werd Susanne van Leeuwen knap derde in een tijd van 41.50 minuten.

Snelste atlete van Ermelo
Bij de Halve Marathon eindigde Jeroen Vinke op de derde plaats in een tijd van 1 uur 18.06 minuten. Bij de vrouwen was Kirsten Hogebrug de snelste atlete uit Ermelo. Alle snelle Ermelose atleten ontvingen een cadeaubon van Intersport Ermelo.

Hectisch
Het evenement stond als een huis. De organisatie kreeg veel complimenten. “Er ging heel veel goed voor onze eerste keer. De dingen die fout gingen, losten we op. Maar man, wat komt daar veel bij kijken. Vooral het laatste uur voor de start was het even hectisch. We hebben heel veel geleerd voor de volgende keer,” aldus Dick van Leeuwen.

Medailles en bekers
“De prijsuitreikingen liepen gesmeerd, waarbij de kwaliteit van de bekers en medailles in het oog sprongen. Daar hebben we expres in geïnvesteerd, want dat verwachten de deelnemers”, besluit van Leeuwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen