Business Run Halve Marathon trekt aan dankzij Café De Molenaer Ermelo

Team ‘De Molenaer’ wint in 2016 de Business Run.
Team ‘De Molenaer’ wint in 2016 de Business Run.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De Rabobank Business Run, onderdeel van de halve marathon van Ermelo op zaterdag 20 mei, mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Inmiddels hebben zich al een groot aantal teams gemeld. Dat is mede te danken aan de support van de winnaar van de vorige editie, Café De Molenaer.

Eigenaar Marco van Dijk is samen met zijn vriend Henri Pijnenburg achter het evenement gaan staan. “Het was vorig jaar super leuk, alleen jammer dat er maar acht bedrijven meededen. Daarom heb ik samen met Henri het idee opgepakt om alle bedrijven die wij kennen, persoonlijk te benaderen om een team mee te laten doen. Je ziet dat niet iedereen in eerste instantie iets heeft met hardlopen, maar als ze er over nadenken, verandert dat. Ze gooien het in de groep op het werk en dan blijkt dat er best veel mensen een keer hardlopen.”

Henri Pijnenburg werkzaam bij van de Mheen Foodservice: “Wij zijn bezig met gezondheid. Daar hoort hardlopen zeker bij. Ook ik probeer in mijn netwerk nu bedrijven enthousiast te maken voor 20 mei. Wij zullen zelf ook meelopen met een team.”

Het gaat overigens niet alleen om de winst. Van Dijk: “We hebben vorig jaar gewonnen, maar dat maakte me echt niets uit. Ik had met oud-Ermeloër Ernst van Beekhuizen een snelle jongen die zijn vriend en vriendin had meegenomen naar Ermelo. Ze komen dit jaar ook weer.”

Dick van Leeuwen van de organisatie: “Er is een prijs voor het meest opvallende team. Een soort aanmoedigingsprijs, want het gaat niet alleen maar om de winst.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen