EFC’58 Ermelo verzuimt overwicht tegen Waterwijk te verzilveren

EFC’58 heeft zaterdag 25 maart op een zonovergoten sportpark ‘De Zanderij’ met 0-0 gelijk gespeeld tegen middenmoter Waterwijk. Door de overwinningen van de concurrenten Zeewolde (4-3 tegen Buitenboys) en VOP (2-0 tegen Hoevelaken) is de Ermelose ploeg gezakt naar de laatste plaats van de ranglijst met 16 punten uit 19 duels.

Ondanks de belangen was het een bijzonder sportieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Brandenburg. EFC was voor rust de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Na een kwartier was Joey Schuur dichtbij een treffer, maar hij raakte de paal.

Achterstand bespaard
Ook na rust domineerde de thuisploeg en leek de score te openen, maar een kopbal van Herbert van den Ham miste het doel op miraculeuze wijze. Hoewel EFC eigenlijk als enige aanspraak mocht maken op de winst dreigde Waterwijk nog even gevaarlijk te worden, maar een achterstand bleef de thuisploeg bespaard.

Derby FC Horst
EFC’58 gaat komende zaterdag op bezoek bij plaatsgenoot FC Horst, dat na de 3-2 nederlaag tegen Batavia’90 op de zesde plaats staat met 28 punten uit 19 duels. Eind oktober wist EFC in eigen huis de dorpsderby verrassend met 2-1 te winnen.