Goede Herderschool grote winnaar schoolvoetbaltoernooi DVS’33 Ermelo

Het Schoolzaalvoetbaltoernooi in sporthal Calluna is maandag 27 februari een groot succes geworden. Het toernooi verliep uitermate sportief met als grote winnaar de Goede Herderschool.

Met fotoreeks door Theo Aalten

De school uit Horst en Telgt won het toernooi bij groep 5, 6 en 7. Bij de meisjes ging de zege naar de Beatrixschool. Bij groep 5 werden alleen poulewedstrijden gespeeld. De overwinning ging naar de Goede Herderschool. Op de tweede en derde plaats eindigden de Klokbeker 1 en 2. De zege bij groep 6 ging eveneens naar de Goede Herderschool 1; de finale tegen de Klokbeker 1 werd met 3-0 gewonnen.

Bij groep 7 werd de beker eveneens veroverd door de Goede Herderschool door in de eindstrijd met 2-0 te winnen van de Julianaschool 1. Bij de meisje ging de winst naar de Beatrixschool; in de finale werd met 2-0 gewonnen van de RKPWA.

Strijden om de hoogste eer
Het traditionele toernooi dreigde te verdwijnen, omdat de organisatoren er na 15 jaar mee stopten. DVS’33 Ermelo was bereid om de organisatie op zich te nemen. In sporthal Calluna streden 27 teams van de groepen 5, 6, 7 en meisjes van zeven Ermelose basisscholen om de hoogste eer. De toernooi opzet is gewijzigd; de duur was teruggebracht naar één dag en direct na de poulewedstrijden werden de finales gespeeld met aansluitend de prijsuitreiking in het sportcafé van Calluna.

Veel publiek
De publieke belangstelling voor het toernooi was zeer groot. De tribune van sporthal Calluna zat bomvol met enthousiaste ouders, familieleden, medeleerlingen en leerkrachten, die voor een uitstekende sfeer zorgden. De fraaie bekers werden gesponsord door John en Ria Schneider van Sportcafé Calluna.