FC Horst Ermelo legt Buitenboys over de knie in turbulent duel

In een spectaculair duel met vier rode kaarten en zes doelpunten, waarvan vijf uit een spelhervatting heeft FC Horst zaterdag 18 februari met 5-1  gewonnen van Buitenboys. Daarmee doorbrak de Ermelose derdeklasser na drie nederlagen de negatieve spiraal en nam tevens revanche voor de 5-3 nederlaag in Almere.

FC Horst begon fel aan de wedstrijd en opende na een kwartier de score. Aderson Lima hield de bal op de achterlijn knap binnen en bereikte met een afgemeten voorzet Ugur Ayaz, die de 1-0 binnenschoot. In de 33e minuut had Nick Pul de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet ging rakelings naast.

In de kruising
Twee minuut later scoorde Colin van der Hoorn uit een vrije trap de 1-1 gelijkmaker voor de ploeg uit Almere. In de 41e minuut kwam FC Horst opnieuw aan de leiding. Joram Blaauw schoot uit een vrije trap vanaf de rechtervleugel de bal schitterend in de kruising: 2-1.

Geen excuus
Uit een vrijwel identieke situatie, maar dan vanaf de linkerkant, scoorde Ugur Ayaz op slag van rust 3-1 voor de thuisploeg. Zeven minuten na rust werd het 4-1 voor FC Horst opnieuw uit een vrije trap van Ugur Ayaz. Buitenboys keeper Niels van der Steen kon deze keer de hinderlijke zon niet als excuus aanvoeren.

Hoofdrol voor scheidsrechter
Vervolgens eiste scheidsrechter Yildiz een hoofdrol voor zich op, door binnen 20 minuten vier spelers uit het veld te sturen. Eerst konden Ugur Ayaz en Andrews Letroit van FC Horst met rood vertrekken en vervolgens moesten Colin van der Hoorn en Ajay Sheombar van Buitenboys het veld verlaten.

Negen tegen negen
Met negen tegen negen spelers kwam er veel ruimte op het veld en daar profiteerde FC Horst vijf minuten voor tijd van. Ricardo Vliek werd in het strafschopgebied aangetikt en Elroy Martens bepaalde vanaf de penaltystip de eindstand op 5-1.

Twee weken vrij
FC Horst staat op de vijfde plaats van de ranglijst met 26 punten uit 15 wedstrijden. De Ermelose ploeg is de komende twee weken vrij en hervat op zaterdag 11 maart de competitie de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zeewolde. De polderbewoners stegen dankzij een 1-1 gelijkspel naar de elfde plaats met 14 punten uit 16 duels.