Leerlingen Ireneschool zetten BouwSports Ermelo op stelten

Sportschool BouwSports Ermelo aan de Kerkdennen 40a schudde vanmiddag, vrijdag 17 februari, op zijn grondvesten. Leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 beleefden namelijk de zinderende finale van Buursport Ermelo, een initiatief van Heel Ermelo Beweegt.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Drumble Dance
In de ene sportzaal zweepte de Drumble Dance instructeur Arjon van den Tillaart de kinderen van groep 5 op met zijn nieuwe vorm van sport. Het was een prettig kabaal van jewelste, met uitgelaten drummende en dansende kinderen. Zelfs de toekijkende ouders mochten Drumble Dance uitproberen.

Judo-toernooi
In de zaal ernaast namen de kinderen van groep 6 elkaar in de houdgreep met een judo-toernooi. Er werd verbeten maar sportief gevochten om elk punt. Waarbij judo-talent Mathijs Prent van judo-meester Jan Leijenaar, optrad als officiële bondsscheidsrechter, samen met Henk Bolder. De kids beleefden heel veel plezier aan het toernooi, vooral als ze punten scoorden in een gevecht. Er vloeiden ook tranen bij sommige jongens en meisjes als ze uiteindelijk toch het onderspit moesten delven, terwijl ze zó graag hadden willen winnen.

Bewegen stimuleren
Janette Bruining, buurtsportcoach van Heel Ermelo Beweegt, vertelde dat de finale het sluitstuk was van een periode van 12 aaneengesloten weken, waarin de leerlingen van de Ireneschool kennismaakten met judo in een blok van 6 weken en Drumble Dance in een blok van 6 weken. “In samenwerking met BouwSports Ermelo kiezen we bewust voor 6 weken zodat de kinderen daadwerkelijk iets leren van beide sporten. Bovendien is de kans dat ze kiezen voor één van beide sporten groter.” Het ultieme doel van Buurtsport Ermelo is namelijk jeugd van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs te stimuleren te bewegen én in beweging te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen