DVS’33 Ermelo geeft voorsprong uit handen tegen Jong FC Groningen

DVS’33 Ermelo is zaterdag 14 januari slecht begonnen aan het nieuwe jaar. In de laatste 20 minuten van de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen werd een 2-0 voorsprong weggegeven. In de slotseconden scoorden de gasten zelfs de winnende 2-3, waardoor de Ermelose tweede divisionist met lege handen stond.

Jong FC Groningen was voor rust de bovenliggende partij en kreeg enkele goede kansen om de score te openen. Na een half uur spelen kwam DVS goed weg, toen een doelpunt van de Groningers werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Tegen de veldverhouding in kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Maurice de Ruiter besloot een lange rust met een gevaarlijke voorzet. In een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen, passeerde Groningen-verdediger Jim de Leeuw zijn eigen doelman Stefan van der Lei, waardoor DVS met enig fortuin op een 1-0 voorsprong kwam.

Op rozen
In het begin van de tweede helft kwam DVS beter voor de dag, maar schoten van Kai Velda en Maurice de Ruiter troffen geen doel. Aan de andere kant voorkwam doelman Daan Huiskamp met een aantal knappe reddingen de gelijkmaker. In de 65e minuut vergrootte de thuisploeg de voorsprong. Joran van Santen werd op rechts vrijgespeeld en bereikte met een messcherpe voorzet Benjamin Roemeon, die van dichtbij de 2-0 inschoot. DVS leek op rozen te zitten, tot invaller David Browne met nog ruim een kwartier te spelen de aansluitende 2-1 scoorde.

‘Billenknijpen’
Nadat de eveneens ingevallen Pier Veldman in de 79e minuut de 2-2 scoorde voor de Groningers werd het ‘billenknijpen’ voor de thuisploeg. Toch leek de Ermelose ploeg nog een punt aan het duel over te houden, maar door de 2-3 van Ajdin Hrustic ging de winst, tot grote frustratie bij heel DVS, naar Jong Groningen.

Twaalfde plaats
DVS zakte op de ranglijst naar de 12e plaats met 23 punten uit 19 duels. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Stedoco op het programma. De ploeg uit Hoornaar staat na de 2-0 uit-nederlaag tegen Scheveningen op de 13e plaats met evenveel punten als DVS, dat in het thuisduel bleef steken op een 0-0 gelijkspel.